Yol kesip öğretmenleri kaçırdılar

Bitlis'te, cenaze götüren konvoya saldırarak 2 köy korucusunu yaralayan teröristler, 1 asker ile 2 öğretmeni kaçırdı.

Bitlis - Diyarbakır karayolunun 30’uncu kilometresindeki Buzlupınar Mevkii’nde dün akşam cenaze götüren konvoya saldırarak 2 köy korucusunu yaralayan PKK’lı teröristlerin, 1 asker ile 2 öğretmeni de kaçırdığı açıklandı. Ömer Sürücü ve Merk Örk’ün Konya’daki aileleri, çocuklarının kurtarılmasını endişeyle bekliyor.

PKK’lı teröristler dün akşam saat 20.00 sıralarında dağlık bölgeden karayoluna inerek, Bitlis kent merkezine cenaze getiren konvoya silahlı saldırıda bulundu. Konvoyda bulunanlardan köy korucusu Hikmet Kandemir ile akrabası olan emekli korucu Hüsamettin Kandemir, teröristlerin açtığı ateşle yaralandı.

Reklam
Reklam

Yoldan geçen diğer araçları da durdurup kimlik kontrolü yapan teröristler, silah tehdidiyle henüz kimlikleri açıklanmayan 2 öğretmen ile 1 askeri yanlarına alarak dağlık bölgeye götürdü.

Olayla ilgili Bitlis Valiliği’nden yapılan açıklama şöyle: "21 Haziran 2012 günü saat 20.00 sularında Bitlis il merkezine cenaze defni için Baykan-Bitlis karayolunda seyir halindeki konvoya bölücü terör örgütü mensuplarınca silahlı saldırı düzenlenmiş, saldırıda konvoyda bulunan biri emekli 2 geçici köy korucusu yaralanmıştır. Bölücü terör örgütü mensuplarının eylemleri esnasında yolda geçmekte olan araçlar içerisinde 1 asker, 2 öğretmenin kaçırıldığı bilgisi alınmıştır. Yaralanan geçici köy korucuları, Bitlis Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınmıştır. Bölgede operasyonel faaliyetler devam etmektedir."

ÖĞRETMENLER VAN’DA GÖREVLİ
Bitlis Buzlupınar mevkiinde 1’i emekli 2 köy korucusunu yaralayan, 2 öğretmen ve 1 askeri ise silah tehdidiyle yanlarına alarak dağlık bölgeye götüren PKK’lı teröristlerin yakalanması için bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldi.

Reklam
Reklam

Kaçırılan öğretmen Mehmet Örk’ün Van’ın Özalp İlçesi’ne bağlı Sağmalı Beldesi İlköğretim Okulu’nda, diğer öğretmen Ömer Sürücüsü’nün ise Van merkezde bulunan Vali Adnan Darendereli İlköğretim Okulun’da görev yaptığı belirtildi. Kaçırılan askerin de Hakkari’nin Yüksekova İlçesi nüfusuna kayıtlı Vahdettin Kaya olduğu öğrenildi.

AİLELERİ ENDİŞEYLE BEKLİYOR
Bitlis’te yol kesen PKK’lı teröristlerin silah zoruyla kaçırdığı sınıf öğretmenleri Ömer Sürücü ve Merk Örk’ün Konya’daki aileleri, çocuklarının kurtarılmasını endişeyle bekliyor.

Bitlis’te Buzlupınar Mevkii’ne 21 Haziran perşembe akşam saatlerinde inen PKK’lı teröristler, cenaze getiren konvoya saldırdı. Köy korucusu Hikmet Kandemir ile akrabası emekli korucu Hüsamettin Kandemir yaralandı. Yoldan geçen diğer araçları da durduran teröristler, kimliği açıklanmayan 1 asker ile Van’ın Özalp İlçesi Sağmalı Beldesi’ndeki ilköğretim okulunda görevli sınıf öğretmeni Mehmet Örk ile Van Vali Adnan Darendeli İlköğretim Okulu’nda görevli sınıf öğretmeni Ömer Sürücü’yü kaçırdı.

Reklam
Reklam

Konyalı olan Ömer Sürücü’nün tayinin Şanlıurfa’ya çıktığı ve hemşehrisi arkadaşı Mehmet Örk ile birlikte otobüsle Şanlıurfa’ya gitmek istedikleri belirtildi. Bekar olan Örk ve Sürücü’nün Konya’daki aileleri ise çocuklarının kurtarılmasını endişeyle beklemeye başlarken, çocuklarının kısa süre içinde kurtulacaklarına inandıklarını söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: