Yolcu minibüsü kamyonla çarpıştı

SAKARYA (İHA) - E-25 Karayolu Adapazarı Aşağı Kirazca mevkiinde meydana gelen yolcu minübüsü ile kamyonun çarpıştığı kazada, 8'i öğrenci olmak üzere 11 kişi yaralandı. Edinilen bilgilere göre, Adapazarı E-25 Karayolu Aşağı Kirazca Köyü yakınlarında meydana gelen kazada, Sertan Çakmak (25) idaresindeki 54 TS 274 plakalı yolcu minibüsü seyir halinde olduğu sırada şerit ihlali yapınca karşı yönden gelen Hasan Çakmak (34) idaresindeki kamyonla çarpıştı. Kazada minibüs şoförü Sertan Çakmak, kamyon şoförü Hasan Çakmak ve araçta yolcu olarak bulunan 2 kişi ile toplam 8 ilköğretim okulu öğrencisi yaralandı.

Reklam
Reklam

Kaza sonrası yol savaş alanına dönerken kazayı haber alan öğrenci ve yolcuların yakınları kaza yerinde yakınlarını bulmaya çalıştılar. Yaralanan öğrenci ve vatandaşlar olay yerine gelen 112 Hızır Acil Servis ambulansları ile Toyata-SA Devlet Hastanesin'e kaldırılarak tedavi altına alındılar. Yaralı öğrencilerin feryatları hastaneyi inletirken Nehirkent Belediye Başkanı Rıdvan Sezer hastaneye gelerek yaralılar hakkında bilgi aldı. Başkan Sezer kaza meydana gelen bölgede yan yol olmadığı için sık sık kazaların meydana geldiğini bölgeye yan yol yapılması yönünde karayollarına talepte bulunmalarına rağmen bir çalışma yapılmadığını söyledi.

Bu arada, yolcu minibüsünün sürücü Sertan Çakmak'ın amcası Hasan Çakmak'ın kullandığı kamyonla çarpıştığı ortaya çıktı. Yeğeninin kullandığı aracın kendi kullandığı kamyona çarpması sonucu hafif yaralanan amca Hasan Çakmak, yeğeninin süratle kendi şeridine girdiğini yoldan kaçmasına rağmen kazanın meydana geldiğini belirtti. Kaza nedeniyle yaklaşık bir saat trafiğe kapanan E-25 karayolu yeniden trafiğe açılırken jandarma kaza ile ilgili araştırma başlattı.

Reklam
Reklam