Yolda mahsur kalanların imdadına kaymakam yetişti

Muş’un Varto ilçesine bağlı Yurttutan ile Kumlukıyı köyleri arasında etkili kar yağışı nedeniyle yolda mahsur...

Muş’un Varto ilçesine bağlı Yurttutan ile Kumlukıyı köyleri arasında etkili kar yağışı nedeniyle yolda mahsur kalan biri Avusturyalı toplam 5 kişinin imdadına Kaymakam Ahmet Günaydın yetişti. Kaymakam’ın talimatıyla kısa sürede mahsur kalanlar kurtarıldı.

Etkili kar yağışı ve tipi nedeniyle Muş’un Varto ilçesine bağlı Yurttutan ile Kumlukıyı köyleri arasında 5 baraj çalışanı yolda mahsur kaldı. Karla mücadele çalışmalarını ve kapanan köy yollarını yerinde denetleyen Varto Kaymakamı Ahmet Günaydın, biri Avusturyalı ve toplam 5 kişinin bulunduğu aracın yoldan çıkarak mahsur kaldıklarını gördü. Etkili kar yağışı ve yoğun tipiden dolayı aracın hakimiyetini kaybettiklerini belirten baraj çalışanları, yaklaşık 3 saat boyunca mahsur kaldıklarını bildirdi. Olayla ilgili kısa bir bilgi alan Kaymakam Günaydın, Varto İlçe Özel İdare Şantiye Şefi Ahmet Güler’den ekipleri göndermesini istedi.

Reklam
Reklam

“LASTİK YAKARAK ISINMAYA ÇALIŞTILAR”

Kar yağışı ve tipi nedeniyle yoldan çıkan araçta bulunan 5 vatandaş, yardım ekiplerini beklerken donmamak için araçta bulunan yedek lastiği yakarak ısınmaya çalıştı. Muş Alparslan 1 Barajı'nda işçi olarak çalıştıklarını belirten vatandaşlar, görüş mesafesinin yaklaşık 2 metreye kadar düştüğünü ve buzlanmadan dolayı araçlarının kayarak şarampole yuvarlandığını söyledi. Aracın yoldan çıkması nedeniyle dışarı çıkmak zorunda kaldıklarını belirten Alparslan 1 Barajı Şantiyesinde şef olarak çalışan Mühendis Kadir Aykut, yaklaşık 2,5 saat önce yoğun sis nedeniyle görüş mesafesinin azaldığını ve birden şarampole yuvarlandıklarını anlattı. Havanın soğuk olması nedeniyle lastik yakarak ısınmaya çalıştıklarını ifade eden Aykut, Varto Kaymakamı Ahmet Günaydın’ı karşılarında görünce çok sevindiklerini belirtti.

Aykut, yaşadıklarını şöyle anlattı: “Erzurum Hınıs ilçesine giderken etkili kar yağışı ve tipiden dolayı görüş mesafesi neredeyse 2 metreye kadar düştü. Özellikle tipiden dolayı yoldan çıkarak şarampole yuvarlandık. Herhangi bir yaralanma olmadı, ama hava aşırı derece soğuk olması nedeniyle yedek lastik yaktık. Kurtarma ekiplerini beklerken Varto Kaymakamı denk geldi. Kendisi sağ olsun bizimle hem ilgilendi hem de ekiplerin daha hızlı yetişmesi için çaba gösterdi. İlçe özel idare ekipleri gelerek aracımızı şarampolden çıkardı. Bizzat Kaymakam Beyin ilgilenmesi ve ekiplerin özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz.”

Reklam
Reklam

Varto ilçesine bağlı yaklaşık 90 köy ve 47 mezranın etkili kar yağışı nedeniyle yolunun kapalı olduğunu belirten Kaymakam Ahmet Günaydın, herhangi acil bir durumun söz konusu olmadığını ifade etti. Etkili kar yağışının durması ile karla mücadeleye başlayacaklarını açıklayan Kaymakam Günaydın, tesadüfen şarampole yuvarlanan araca denk geldiklerini söyledi.

Yapılan çalışmalarla ilgili gazetecilerin sorularını cevaplayan Kaymakam Günaydın şöyle konuştu: “Varto ilçemize bağlı 90 köy ve 47 mezramızın yolu etkili kar yağışı nedeniyle kapalı durumda. Ancak ekiplerimiz olası acil durumlar için grup köy yollarına bağlı ana yolları sürekli açık tutuyor. Kaymakamlık olarak ilçe muhtarlarımızı bilgilendirdik, acil bir durum olmadığı sürece yağışların dinmesiyle yol açma çalışmalarına başlayacağımızı söyledik.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz