Yolda Seyreden Otomobil Sele Kapıldı: 2 Kayıp

Şanlıurfa’nın Bozova ilçesinde etkili olan yağmur sele dönüştü. Bir anda yükselen su yolda seyreden aracı...

Şanlıurfa’nın Bozova ilçesinde etkili olan yağmur sele dönüştü. Bir anda yükselen su yolda seyreden aracı yuttu. Araçtan inen yolcular çevredeki ağaçlara tutundu. Ancak selin şiddetine direnemeyen iki bayan sel sularına kapıldı. Birinin cesedine ulaşılırken diğerinin cesedine hala ulaşılamadı. Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç ise cesedi bulunan bayanın eşine başsağlığında bulundu.

Harran ve Akçakale’de meydana gelen sel felaketinin ardından bu gün de Bozova’da meydana geldi. Atgüden köyünden Sinekli köyüne kız istemeye giden bir aile dönüşte sele yakalandı.Yolda seyir halindeyken su altında kalan otomobildeki yolcular aracı bırakıp çevredeki ağaçlara tutundu. Ancak ağaçlara tutunamayan iki bayan azgın sulara kapıldı. Yaklaşık 4 saat süren arama tarama çalışmalarının ardından Meliha Aslan adlı bayanın cesedine ulaşıldı. Hayatını kaybeden bayanın cesedi Bozova Devlet Hastanesine kaldırıldı. Bu sırada yakınları hastaneye akın etti. Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç de ilçe hastanesine giderek acılı aileye başsağlığında bulundu. Hayatını kaybeden Meliha Aslan’ın eşi Mehmet Şükrü Aslan facia anını anlattı. Ardından ilçedeki yetkililerden bilgi alan Güvenç, köye gitmekten vazgeçti. Vali Güvenç burada yaptığı açıklamada kaybolan iki kişiden birinin cesedine ulaşıldığını ancak kaybolan diğer vatandaşın aranmasına ise yarın başlanacağını söyledi.

Reklam
Reklam

Güvenç, "Yarın kaybolan diğer kişiyi arayacağız. Tahribat ve zararın tespitini arkadaşlarımız yapıyor. AFAD'tan gerekli yardımları istiyoruz. Maalesef iki gündür Şanlıurfa'nın her tarafında beklenmedik şekilde yağışlar oldu. Dün gece Akçakale ve Harran'da da benzer sıkıntılar yaşandı. Orada da bir araç sele kapıldı, bir vatandaşımızı kaybettik. Bütün vatandaşlarımızdan rica ediyorum özellikle kotu düşük olan yerleşim yerlerindeki vatandaşlarımızın teyakkuzda ve uyanık olması gerekiyor. Kısa sürede çok büyük yağış düşüyor ve sele sebep oluyor. Dikkatli olmakta fayda var diyorum. Bütün ekiplerimiz ayakta, itfaiyemiz, jandarmamız hep beraber ayaktayız. Geçmiş olsun diyorum vatandaşlarımıza, üzücü bir şey yaşadık." diye konuştu.

Bu arada azgın sulara kapılarak kaybolan bayanın izine hala rastlanmadı. Çalışmalarını geç saatlere kadar sürdüren itfaiye ve sivil savunma ekipleri sonuç alamadı. Su seviyesinin de düşmediği olay yerinde çalışmalara ara verildi. Görevliler çalışmalarına yarın devam edecek.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz