Yolindi Köyü Kadınlarına Anne Çocuk Eğitimi

ÇANAKKALE (A.A) - Biga'nın Yolindi köyünde kadınlara, Anne Çocuk Eğitim Programı (AÇEP) kapsamında, eğitim veriliyor.

ÇANAKKALE (A.A) - Biga'nın Yolindi köyünde kadınlara, Anne Çocuk Eğitim Programı (AÇEP) kapsamında, eğitim veriliyor.

Aile Eğitim Programı Danışmanı Fatma Ilgın, yaptığı açıklamada, eğitimin haftada iki gün olmak üzere 14 hafta süreceğini söyledi.

Biga Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu bünyesinde ilçe merkezindeki okullardan gelen taleplerin dışında ilk kez Yolindi köyünde bu yıl kurs açtıklarını ifade eden Ilgın, "Böylece kursumuzu daha anlamlı hale getirerek, hedef kitlelere de ulaşma yoluna gittik. Amacımız, Biga'nın gelişmeye ihtiyacı olan köylerine de eğitim hizmeti götürmektir. Yolindi köyünde şimdiye kadar neredeyse hiç okuyan çıkmamış. Bu eğitimlerde aileleri eğitip, çocuklarını okutmaları yönünde destek olmak istiyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Kadınların, özellikle çocuklarının okumalarını istediklerini dile getiren Ilgın, "Son derece mütevazı olan kadınlar taburelerde oturarak, dersi can kulağıyla dinleyip öğrenme azmindeler. Çocukları için de yetkililerden uygun görülen bir yere çocuk parkı isteğinde bulunuyorlar" diye konuştu.

Muhabir: Serten Akkaya/Fikriye Susam Uyar

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: