Yollar trafiğe kapandı

Dün akşamdan bu yana etkili olan tipi şeklindeki kar yağışı hayatı felç ederken, karadeniz'i anadolu'ya bağlayan samsun-ankara kara yolu trafiğe kapandı.

SAMSUN (İHA) Samsun-Ankara kara yolu yağan kar ve kaza yapan araçlar nedeniyle trafiğe kapandı.

Dün akşamdan bu yana etkili olan tipi şeklindeki kar yağışı hayatı felç etti. Kar nedeniyle 100'lerce köy yolu kapanırken, şehirler arası yollar da kardan nasibini aldı. Karadeniz'i Anadolu'ya bağlayan Samsun-Ankara kara yolu da trafiğe kapandı. Yarım metreyi bulan kar ve kayan araçlar nedeniyle kapanan yolda 100'lerce araç mahsur kalırken, Kavak ilçesi yakınlarında kilometrelerce araç konvoyu oluştu. Vatandaşlar araçlarında yolun açılmasını beklerken, polis ve Karayolları ekipleri de yolun açılması için

Reklam
Reklam

büyük çaba sarf etti.

İLÇELERDE HAYAT FELÇ

Kar yağışı özellikle ilçelerde hayatı olumsuz etkiledi. Dün akşam saat 20.00 sıralarında başlayan yoğun kar yağışı nedeniyle Havza'da hayat felç oldu. Kar yağışı nedeniyle enerji nakil hatlarında arızalar meydana gelirken, gece saat 01.00'de Havza şehir merkezinde ve köylerde kesilen elektrik 13 saat sonra verilebildi. Yarım metreyi bulan kar nedeniyle ilçede bir iş yerinin çatısı çöktü.

Kar yağışı yüzünden yolu ulaşıma kapanan Karga köyünde rahatsızlanan bir diyaliz hastası, karla mücadele ekiplerinin yoğun çabası sonrasında hastaneye yetiştirildi. İlçe merkezinde özellikle hastane yollarında tuzlama çalışmaları yapılırken, Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri ise yolda kalan ve kaza yapan araçlara yardım etti.

4 TRAKTÖR MAHSUR

Öte yandan, yayladaki odunlarını almak için Vezirköprü ilçesine bağlı Koçaş Yaylası'na giden Bahçekonak köylüleri, aniden bastıran kar yağışı nedeniyle burada mahsur kaldılar. 4 traktör ile yaylaya giden 17 köylü, yayladaki bir eve sığındı. Özel İdare ekipleri, köylüleri kurtarmak için harekete geçti. Ekipler, yaklaşık 1 metreyi bulan kar engelini aşarak köylülere ulaşmaya çalışıyor.

Reklam
Reklam