"Yolsuzluk yapmayan tek liderim"

IĞDIR (İHA) - Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, "Hakkında yolsuzluk iddiası bulunmayan tek parti lideri benim" dedi.

Iğdır Belediye Meydanı'nda gerçekleşen mitingde halka hitap eden Kutan, hükümeti IMF'ye teslim olmakla suçladı. Saadet Partisi Genel Başkanı, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Hükümet, köylüyü, çiftçiyi, dar gelirliyi perişan etmiştir. Bugün asgari ücretle çalışan bir işçi ayda 185 milyon almaktadır. Bu da 110 dolar eder. Oysa bizim zamanımızda asgari ücret alan işçi 210 dolar alıyordu. Türkiye'de hükümetin kendi açıklamasına göre bir ailenin geçinebilmesi için 400 milyon geliri olması gerekir. Yine 1 milyarın altında geliri olan ailelerin yoksulluk sınırında olması düşündürücüdür. Ben soruyorum; Türkiye'de kaç tane köylü 1 milyarın üzerinde aylık para kazanabiliyor?"

Reklam
Reklam

Saadet Partisi lideri Recai Kutan, Türkiye'nin hortumculara peşkeş çekildiğini, işçinin ve köylünün cebinden çıkan parayı hükümetin faiz olarak ödediğini kaydetti. Hükümeti IMF ve ABD'nin emrinden çıkmamakla suçlayan Kutan, ABD'nin ve Başkan Bush'un amacının İslam ülkelerini yok etmek olduğunu ileri sürdü. İktidara geldiklerinde ABD ve IMF'yi dinlemeyeceklerini belirten Kutan, "ABD, 11 Eylül olaylarını bahane ederek Afganistan'da yüzlerce masum Müslüman kardeşimizi katletti. Şimdi Saddam'ı bahane ederek Irak'a saldırı planları yapıyor. Irak'tan sonra sırada Somali, Yemen ve İran var. Biz iktidara gelirsek bunların hiçbirisine müsaade etmeyeceğiz" diye konuştu.

SP Genel Başkanı Kutan, "Yolsuzluğa 'dur' diyecek tek parti biziz. Bugün, bütün siyasi liderlerin hakkında yolsuzluk soruşturması ve davası açılmıştır. Hakkında yolsuzluk iddiası bulunmayan tek parti lideri benim. Bu nedenle bizi iktidara getirin, yolsuzlukların hepsine 'dur' diyelim" dedi.
Kutan, iktidara gelmeleri halinde 70 milyon insanın özgür olacağını ve düşüncelerini rahatça ifade edebileceğini bildirdi. ABD'nin, Irak'a olası müdahalesini de değerlendiren Kutan, ABD'nin bu konuda Türkiye'den yardım istediğini, ancak Türk halkının buna razı olmadığını dile getirdi.
Kutan ve beraberindeki partililer, Ardahan'a gitmek üzere Iğdır'dan ayrıldı.

Reklam
Reklam