Yolsuzlukla mücadele işten etti

Polatlı Duatepe Devlet Hastanesi Başhekimi Operatör Doktor Cevdet Furat, hastane içinde ortaya çıkan yolsuzluk iddialarına soruşturma açtırdı.

Polatlı Devlet Hastanesi Başhekimi Operatör Doktor Cevdet Furat, hastane içinde, mal ve hizmet alımı ile personelden usulsüz para toplama iddialarıyla ilgili olarak açtırdığı soruşturma tamamlanmadan görevden uzaklaştırıldı.

Furat’ın açtığı soruşturma henüz tamamlanmadan, isimleri gizli tutulan kişilerce şikâyet edildiği iddiasıyla, Başhekim’in tasarruflarını incelemek üzere Sağlık Bakanlığı tarafından ilçeye gönderilen Bakanlık Müfettişi, Furat’ı açığa aldı.

Polatlı’nın Trafik kazalarının yoğun olduğu E90 karayolu üzerinde olması nedeniyle Sağlık Bakanlığı geçen yıl, Türkiye’de ilk olarak bir ilçe hastanesi olan Duatepe Devlet Hastanesi’ne Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Operatör Doktor Cevdet Furat’ı, Başhekim olarak atadı. Atanmasının ardından Furat, mal ve hizmet alımı ile personelden usülsüz para toplandığı iddiaları üzerine soruşturma açtırdı.

Reklam
Reklam

Bir yandan bu soruşturma devam ederken hastaneye ilk olarak bir diyaliz ünitesi ile modern yoğun bakım ünitesi kuran Başhekim Furat, Türkiye Atom Enerjisi Kurumu onaylı dijital röntgen ünitesini de oluşturdu. Ameliyathaneleri modernize eden Başhekim Furat, İç Anadolu bölgesinde ilk ve tek olarak kurduğu hasta tanıma sistemi ile hastaların sıra beklemeden hizmet almasını sağladı.

Başhekim Furat’ın ayrıca Polatlı’ya 400 yataklı Devlet Hastanesi yapımına ilişkin projesi de Sağlık Bakanlığı tarafından onaylandı.

-AÇIĞA ALINDI-

Başhekim Op.Dr. Cevdet Furat, mal ve hizmet alımı ile personelden usulsüz para toplanmasına ilişkin soruşturma devam ederken, Sağlık Bakanlığı, Nisan ayı başında Başhekim Furat’ın işlem ve tasarruflarına ilişkin isimleri gizli tutulan şikayet başvuruları aldığı iddiasıyla bir müfettiş görevlendirdi. Sağlık Bakanlığı Müfettişi, yaklaşık bir aylık bir çalışma sonunda, incelemeyi etkilediği iddiasıyla Başhekim Op.Dr. Cevdet Furat’ı açığa aldı.