Yolun açık olsun!

Fenerbahçe'nin Devler Ligi 2. ön elemedeki muhtemel rakipleri bugün belli oluyor.

13.00'te çekiliyor
Geçen sezon tarihinde ilk kez çeyrek final oynama başarısını gösteren Fenerbahçe'nin de yer aldığı Avrupa'nın kulüpler bazındaki ön önemli futbol organizasyonu Şampiyonlar Ligi'nde 2008-2009 sezonunun heyecanı başlıyor. Bugün saat 13.00'te İsviçre'nin Nyon kentindeki kura çekiminde 1. ön eleme ve 2. ön elemede eşleşecek takımlar belli olacak. 2. turda zayıf rakiplerle eşleşmesi muhtemel olan temsilcimize çıkacak takım, 15/16 ve 22/23 Temmuz'daki maçların ardından belli olacak.

Reklam
Reklam

Final maçı Roma'da
Sarı-Lacivertliler ise 3. ön elemeye çıkmak için gelecek rakibiyle ilk maçını 29/30 Temmuz ve 5/6 Ağustos tarihleri arasında oynayacak. Kanaryalar, bu turu geçmesi halinde yine seribaşı olarak 3. ön elemeye yükselecek ve ilk maçını 12/13 Ağustos, ikinci karşılaşmasını 26/27 Ağustos'ta oynayacak Fenerbahçe, rakibini elemesi durumunda da gruplara kalacak. Final maçı ise 27 Mayıs 2009'da İtalya'nın Başkenti Roma'daki Olimpiyat Stadı'nda oynanacak.

2. ön elemedeki
olası rakipler

NK Domzale (Slovenya), Beitar Jerusalem (İsrail), MTK Budapeşte (Macaristan), IFK Göteborg (İsveç), Anorthosis (G.Kıbrıs), Tampere United (Finlandiya), Dinamo Tbilisi (Gürcistan), FK Ventspils (Letonya), Rabotnicki (Makedonya), FK Modrica (Bosna Hersek), FBK Kaunas (Litvanya), Sheriff Tiraspol (Moldova), Drogheda United (İrlanda), Valur Reykjavik (İzlanda).