"Yolunda A.Ş" bu kez beyazperdede izlenecek

Yolunda A.Ş ekibi, dizinin ardından sinema filmi için kolları sıvadı.

İnternet dizisi olarak yayına başlayan ve kısa sürede geniş bir kitleye ulaşan Yolunda A.Ş ekibi, dizinin ardından sinema filmi için kolları sıvadı

"Ankara dizisi yapmak yalnız "gardaş", "la", "bebe" gibi kelimeleri bir arada kullanarak olmuyor. İnşallah seyirci film çıktıktan sonra gerçek bir Ankara filmi izleyecek"

Oyuncu Cezmi Baskın:

"İnsanlarımızın bu filmi seyretmelerini istiyorum. Dışladıkları mahallelinin nasıl insanlar olduğunu anlamaları açısından önemli bir film"

İnternet dizisi olarak yayına başlayan ve kısa sürede geniş bir kitleye ulaşan Yolunda A.Ş ekibi, dizinin ardından sinema filmi için kolları sıvadı.

Başkentin dezavantajlı mahallelerinden Çinçin'de çekimlerine başlanan "Yolunda A.Ş. Çinçin Bağları Hikayesi"nde, burada yaşayan üç gencin, mahallenin ortak sorunlarına çözüm bulma mücadesi konu ediliyor.

Emre Budak'ın yönettiği, senaryosunu Hasan Göktaş'ın yazdığı filmde başrolleri Erdağ Yenel, İbrahim Aymergen ve Emre Budak üstleniyor.

Filmde Defne Yalnız, Cezmi Baskın, Gökay Müftüoğlu ve Hüseyin Elmalıpınar gibi tanınan oyuncuların yanı sıra Çinçin Mahallesi sakinleri de rol alıyor.

Çekimlerinin bu ay bitirilmesi planlanan filmin kasım ayında vizyona girmesi bekleniyor.

"ÇİNÇİN'İ ÇOK SEVİYORUZ"

Filmin yönetmeni ve başrol oyuncusu Emre Budak, önce film projesi olarak yola çıktıklarını ama Kültür ve Turizm Bakanlığından destek alamadıkları için internette yayınlamaya başladıklarını, dizinin kısa sürede fenomen haline gelmesinin ardından projenin aslına döndüklerini anlattı.

Çekimler için Çinçin'i seçmelerinin nedenini, mahallenin sosyolojik yapısı olarak işaret eden Budak, "Buranın insanı biraz ötekileştirilmiş, Çinçin Ankara'nın korkulan yüzü olmuş" diye konuştu.

Budak, çekimler sırasında herhangi bir sorunla karşılaşmadıklarını da vurgulayarak, "Çinçin'i çok seviyoruz, buradan gitmeyi dahi istemiyoruz çünkü buradaki halkın inanılmaz bir desteği var" ifadesini kullandı.

"ANKARA DİZİSİ YALNIZCA "GARDAŞ", "LA", "BEBE" KELİMELERİYLE OLMAZ"

Senaristin ve kendisinin gecekondu kültüründen geldiklerini söyleyen Budak, buradaki sıkıntıların İzmirde Tenekeli, İstanbul'da Fikirtepe, Hacı Hüsrev, Dolapdere, Diyarbakır, Kars, Van gibi Türkiye'nin birçok yerinde yaşandığını dile getirdi.

Budak, filmde gerçekleri mizahi yolla anlatmaya çalıştıklarını belirterek, burada yaşayan insanların gecekondudan apartmana taşındıktan sonraki kültür çatışmasını göstermek istediklerini söyledi.

Ankara temalı dizilerin Yolunda A.Ş'nin internette yayınlanmasından sonra fenomenleştiğini savunan Budak, "Ankara dizisi yapmak yalnız "gardaş", "la", "bebe" gibi kelimeleri bir arada kullanarak olmuyor. İnşallah seyirci film çıktıktan sonra gerçek bir Ankara filmi izleyecek" ifadesini kullandı.

"İNSANLARIMIZIN BU FİLMİ SEYRETMELERİNİ İSTİYORUM"

Projede gönüllü olarak yer alan oyuncu Cezmi Baskın da filmin başarılı olacağına inandığını da söyleyerek, "Bu bir gönül meselesidir. Tecrübe çok önemli bir şeydir ama bu tür filmler, gönülle, kafayla dünya görüşüyle çekilen filmlerdir. Ben çok tecrübeli yönetmenlerin çok kötü işler yaptığını, deneyimsiz yönetmenlerin çok iyi şeyler yaptığını gördüm" diye konuştu.

Çinçinli oyuncu İbrahim Aymergen ise mahalle sakinlerinin kameraya alışkın olmadıkları için böyle bir şey yapmanın zor olduğunu ancak halkın filmi sevdiğini belirtti.