Yolunu şaşıran şahin markete girdi

AYDIN (İHA) - Son yıllarda doğadaki iklim dengesizliği yaban hayvanlarına etkiledi. Çine'de yolunu şaşıran bir şahin yavrusu ilçe merkezindeki bir markete girdi. Gece alarm çalması üzerine markette hırsız arayan polis ve market sahibi yavru şahinle karşılaşınca şaşırdılar.

Gece 02.00 sıralarında Hamidabat Mahallesi 100. Sokakta bulunan Can Market'in alarmının çalması üzerine dükkana gelen market sahibi Murat Can rafların arkasına sıkışmış 4-5 aylık olduğu tahmin edilen bir şahin yavrusuyla karşılaştı. Olay karşısında çok şaşırdığını belirten Can, "Rafların arasında sıkışmış kuşu görünce karga gibi sıradan bir kuş olduğunu sandım. Yakalamak isteyince pençe atmaya ve gagasıyla da elerimi ısırmaya çalıştı. Sakinleştikten sonra su verdim.karnını doyurması için tavuk eti verdim yemedi. Ancak dana kıymasını yedi" dedi.

Reklam
Reklam

Şahinin markete gireceği herhangi bir boşluk olmadığını belirten Can, "Tahminime göre gündüz veya akşam saatlerinde market kapısı açıkken girmiş olabilir" dedi.Çarşı esnafının maskotu haline gelen şahin karnı doyurulduktan sonra doğaya salıverildi.