Yönetmen Erksan, Nafi Baba’ya Defnedilecek

Hayatını kaybeden ünlü yönetmen Metin Erksan, anne ve babasının da bulunduğu Nafi Baba Türbesi’nde ağabeyi...

Hayatını kaybeden ünlü yönetmen Metin Erksan, anne ve babasının da bulunduğu Nafi Baba Türbesi’nde ağabeyi Dr. Ali Can Erksan’ın mezarının üzerine gömülecek. Erksan’ın mezarı bugün görevlilerce kazıldı.

Böbrek yetmezliği teşhisiyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden ünlü yönetmen Metin Erksan, Boğaziçi Üniversitesi Kampusu içinde yer alan Nafi Baba Türbesi’ndeki aile mezarlığına defnedilecek. Burada ağabeyi Dr. Ali Can Erksan’ın mezarının üstüne gömülecek olan Erksan’ın annesi Methiye Erksan, babası Çanakkale Çimenlik Kalesi Komutanı, İttihat ve Terakki Partisi Çanakkale mebusu Ahmet Kazım Erksan da aynı mezarlıkta yatıyor.

Reklam
Reklam

Fatih Sultan Mehmet, İstanbul’u fethetmeden önce ilk hazırlıklarını, ilk Otağ-ı Hümayunu bu tepede kurmuş ve Rumelihisarı’nın inşasını buradan idare etmişti. Türbe, 1451 yılında Rumeli yakasında kalenin yapımından önce Bizanslılarla çıkan çatışmalarda şehit düşenlerin gömülü oldukları mekan. Şehit yeniçerilerin toplu olarak gömülü oldukları ‘Şüheda Kuyusu’ ve üzerindeki 1451 tarihli mezar taşı günümüze kadar gelirken, bu taş müzeye kaldırıldı. Burası İstanbul’un Avrupa yakasındaki ilk Osmanlı şehitliği.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: