Yönetmen Reis Çelik Ve Sinema Sanatçıları Balıkesir'e Geliyor

Ünlü sinema yönetmeni ve senarist Reis Çelik, yeni vizyona giren Lal Gece filminde başrolleri paylaşan...

Ünlü sinema yönetmeni ve senarist Reis Çelik, yeni vizyona giren Lal Gece filminde başrolleri paylaşan İlyas Salman ve Dilan Aksüt’le birlikte filmin gala gösterimi için Balıkesir’e gelecek.

Sinemaya belgesel filmlerle adım atan ve “Işıklar Sönmesin” filmi ile ilk kurmaca uzun metrajlı işine imza atan Reis Çelik, son filmi Lal Gece ile Türkiye’nin kanayan yarası olan “çocuk gelinler” dramını gerçek bir öyküden yola çıkarak beyazperdeye taşıyor. Ülke gündemine ilişkin sorun teşkil eden konulara el atmayı kendine görev edinen, bunları kimi zaman belgesel formatına taşıyarak, kimi zaman da kurgunun gerçekçi bakış açısından yorumlamayı seven bir yönetmen olan Reis Çelik'in diğer filmlerinde de ortaya koyduğu gerçekçi ve toplumsalcı bakış açısı, bu yapımda da seyirci karşısına çıkıyor. Filmin başrollerinde ise İlyas Salman ve Dilan Aksüt yer alıyor.

Reklam
Reklam

Yönetmen Reis Çelik ve filmde başrolleri paylaşan İlyas Salman ile Dilan Aksüt, Lal Gece filminin 28 Eylül’de Şan Sineması’nda gerçekleştirilecek olan gala gösterimi için Balıkesir'e gelecek. Sanatçılar, filmden sonra Balıkesirliler sohbet etme imkanı da bulacaklar.

Dram türünde 92 dakika süreli olan filmde henüz ergenliğe yeni girmiş küçük bir kızın uzun yıllar hapis yattıktan sonra köyüne geri dönen kendisinden 50 yaş büyük biriyle evlendirilmesini konu alıyor. Tek bir mekanda geçen film ‘Aile İçi Şiddete Son’ kampanyası kapsamında da destekleniyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: