Yöresel Yemekleri Yaşatmaya Çalışıyorlar

KOCAELİ (AA) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Meslek Edindirme Kursları'nın (KOMEK) aşçılık bölümünden mezun olan kursiyerlerin yaptığı birbirinden lezzetli yöresel yemekler, vatandaşların beğenisine sunuldu.

KOCAELİ aşçılık bölümünden mezun olan kursiyerlerin yaptığı birbirinden lezzetli yöresel yemekler, vatandaşların beğenisine sunuldu. Yerli Malı Haftası nedeniyle Derince Çınarlı KOMEK kursiyerlerinin hazırladığı Adapazarı’nın "peynirli çöreği", Kars’ın tereyağlı "haşılı", Bingöl’ün "paskanlı ayran çorbası", Malatya’nın "kömbesi" olmak üzere, Anadolu’nun her yöresinden onlarca çeşit yemek, Kocaelililer tarafından afiyetle yendi. Muş’un Varto ilçesinin yöresel yemeği "zerfet" ise en çok ilgi gören lezzet oldu. KOMEK kursiyerlerinden Cumhuriyet Aktaş, “KOMEK bizim için sadece eğitim aldığımız yer değil. Burayı farklı etkinliklerle arkadaşlığımızı, dostluğumuzu paylaştığımız bir yer olarak görüyorum. Arkadaşlarla birlikte yöresel yemekler yaptık. Burada hep birlikte, yaptıklarımızı paylaşıyoruz. Güzel bir gün yaşıyoruz” diye konuştu. Yöresel yemekleri yaşatmaya çalıştıklarını söyleyen KOMEK yetkilileri, mezun olan kursiyerlerin yaptıkları yemeklerin büyük beğeni topladığını söylediler.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: