Yorgun yüzler için makyaj önerileri

Yorgun yüzlere makyaj nasıl yapılır? İşte yanıtı...

Günümüzde yoğun iş hayatı, koşuşturmacalar, stres cildinizi ve yüzünüzü yorar. Bu koşuşturmacalar arasında kendinize çok vakit ayıramayabilirsiniz. Belki makyaj yapmaya belki de makyajınızı temizleyip bakım yapmaya bile vakit bulamıyorsunuzdur zaman zaman...

Bu yoğun tempo içinde ne olursa olsun biraz makyaj yaparak kendinizi daha iyi hissedebilirsiniz. Cildinizde strese dayalı sivilceler, akneler oluşmuş olabilir.

Bunları makyajla hızlıca yok etmek için eğer consealer'ınız varsa sivilce üzerlerine uygulama yaptıktan sonra cilt renginize en uygun fondöteni uygulayıp yanak üzerlerine pembemsi bir allık sürdüğünüzde daha enerjik görünebilirsiniz.

Reklam
Reklam

**Fondöten kullanmıyorsanız teracota ile cildinizi renklendirip üzerine teracota rengine uygun bir allık kullanabilirsiniz.

**


Makyaj uygulamadan önce küçük bir tüyo da vermek isterim. Yüzünüzü hızlıca toparlamak için küçük bir havluyu maden suyu ile ıslatarak yüzünüzde 2-3 dakika kadar bekletip sonrasında makyaj uygulaması yaparsanız hem daha dingin bir cilde makyaj yapmış olursunuz hem de uygulayacağınız makyajı daha kalıcı hale getirebilirsiniz.

Yorgun yüzde göz altları daha şiş ve renk değiştirmiş görünebilir. Renk değişimlerini kolayca kapatmak için koyu bir consealer kullanıp üzerine ten rengimize uygun fondöteninizi uygularsanız daha iyi bir sonuç alabilirsiniz. (Rengi nötrlemiş olursunuz.)


Kullacağınız allık, yanak üzerinde ve pembe renkte olursa daha enerjik duracağınız için böyle durumlarda ilk tercihiniz olmalıdır.

Gözlere gelirsek; mutlaka yorgunluğu yok etmek için ince de olsa kirpik diplerini zenginleştirmek için eyeliner kullanmalısınız. Ve tabii ki rimel olmazsa olmazımız.

Reklam
Reklam

Eğer far kullanmak isterseniz yorgun gösterecek renklerden kaçınmalısınız. Örneğin kahve, kızıl, açık yeşil, açık mavi ve gri. Bu renkler sizi daha yorgun gösterebilir. Renk tercihlerinizi daha enerjik renklerden yana kullanmalısınız. Eğer kötü duracağına inanmıyorsanız siyah, acı kahve, bakır, turuncu, mor, pembe ve bu renklerin tonları gözlerinizi daha canlı gösterecektir.

Enerji dolu, bol makyajlı günlere...