Günümüzde özellikle kültür turizmi büyük ilgi görmektedir. İstanbul gibi pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış bir şehirde ise keşfedilmesi gereken birçok tarihi eser bulunmaktadır. Yoros Kalesi, İstanbul'un kültürel mirasındaki önemli yapılarından biridir. İstanbul Boğazı'na hakim bir tepede yer alan bu kale, Boğaz'ı koruma amacıyla inşa edilmiştir. Bu kapsamda Yoros Kalesi ulaşım detayları araştırılır.
Yoros Kalesi, köklü bir geçmişe sahip olan önemli kültürel yapılar arasında yer alır. Arkeolojik çalışmalar, kalenin 1261 yılında inşa edildiğini ortaya koymaktadır. Bu tarih, o dönemdeki İstanbul'un Latin işgalinden kurtarılmasından sonra yapıldığına işaret etmektedir. Kale daha sonra Osmanlı İmparatorluğu döneminde de önemini korumuş ve günümüze kadar varlığını sürdürmüştür.
Yoros Kalesi, İstanbul'un Anadolu Yakası'nda Beykoz ilçesinde yer alır. Özellikle İstanbul Boğazı'nın Karadeniz'e açılan doğu kısmında bulunan bu kale, aynı zamanda Ceneviz Kalesi veya Anadolu Kavağı Kalesi olarak da bilinir. Bölgeye farklı ulaşım yollarını kullanarak kolayca ulaşabilir ve bu tarihi kaleyi ziyaret edebilirsiniz. Karayoluyla, deniz yoluyla veya trenle Beykoz'a ulaşmak mümkündür.
Yoros Kalesi'ne arabayla gidilir mi sorusu sıklıkla sorulur. Özel araçla seyahat edenler için Yoros Kalesi yol tarifi şöyledir:
TEM Otoyolu'ndan Beykoz-Kavacık çıkışını kullanarak yeni yol güzergahını takip edip yaklaşık 15 dakikada veya Üsküdar çıkışından sonra sahil yolunu izleyip Beylerbeyi, Kanlıca ve Beykoz üzerinden geçerek Anadolu Kavağı'na ulaşılabilir. Anadolu Kavağı'ndan Yoros Kalesi'ne nasıl gidilir diye sorulduğunda Anadolu Kavağı'nda bulunan minibüs veya dolmuşları kullanarak Yoros Kalesi'ne ulaşılabilir. Yoros Kalesi vapur saatleri değişkenlik gösterdiğinden vapur saatleri kontrol edilmelidir.
Yoros Kalesi hangi otobüs gider sorusuna yanıt olarak; Yoros Kalesi'ne giden otobüslerin içerisinde en kolayı Üsküdar’dan Anadolu Kavağı’na giden 15A numaralı otobüs hattıdır.