Yörük Vakfı’nda Bayramlaşma Töreni Düzenlendi

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Yörük Vakfı'nda düzenlenen bayramlaşa törenine katıldı.Vakıf binasında gerçekleşen bayramlaşma...

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Yörük Vakfı'nda düzenlenen bayramlaşa törenine katıldı.

Vakıf binasında gerçekleşen bayramlaşma programına Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, Yörük Vakfı Başkanı Ali Aydın, Türk Dünyası Akraba Topluluğu öğrencileri ve çok sayıda vakıf üyesi hazır bulundu.

Bayramlaşma töreninde bir konuşma yapan Başkan Özhaseki, şöyle dedi: “Bugün kendi yuvamızdayız, adımızı taşıyan bir yerdeyiz, huzur içindeyiz, keyifli bir yerdeyiz. Dostların arasındayız, baktığımız zaman içimizi açan insanların içindeyiz. Önümüzde yaklaşan Cumhuriyet Bayramımız var. Cumhuriyet Bayramı bizim mili bir değerimiz. Bir parçamız dini değerler ile doluysa bir parçamız da milli değerlerle dolu. Şimdiden de Cumhuriyet Bayramınızı tebrik ediyorum. Bizden biraz Doğu'ya doğru baktığınız zaman değerlerimizi taşıyan ülkeler, tarihsel birliğimizin olduğu ülkeler Türk Dünyası ve İslam Alemini kast ediyorum. Yer altı ve yer üstü kaynakları, Cenabı Hak envai çeşit zenginlikleri vermiş. Fakat fukaralığın olduğunu görüyoruz, geriliğin olduğunu görüyoruz, ilkelliğin olduğunu görüyoruz ve sıkıntı ve bela ile baş başa olduğunu görüyoruz. Tüm kardeşlerimizin ince ince hassas bir şekilde düşünmelerini rica ediyorum.

Reklam
Reklam

Batı'ya doğru bakıyorsunuz vahşi bir alem, birbirini yemiş fakat zenginlik var, keyif var. Buradan ben, herkesin işini iyi yapması gerektiğini arkadaşlarımıza söylüyorum. Kendi aramızda birliği dirliği sağlamalıyız ki toplum güzelleşsin ve iyiye doğru gidelim. Birbirimize karşı sevgiyle aşkla dolu olarak önümüze bakmamız lazım, inşallah böyle giderse bu gayretler bu ilikler devam ederse bu ülke kalkınır, bu ülke büyür bu ülke, kalkınır ve büyürse etrafa ışık saçar. Yurt dışına defalarca çıktım. İnsanlar Türkiye'ye lider gözle bakıyorlar. Herkes bir şey bekliyor bizden." Konuşmaların ardından, Başkan Özhaseki davetlilere Türkmen pilavı ikram etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: