Yörüklerden Başkan Akaydın'a Ziyaret

 Dünya Yörük Türkmen Birliği Federasyonu Genel Başkanı Mustafa Kuş ve beraberindeki heyet, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ı makamında ziyaret etti. 

Dünya Yörük Türkmen Birliği Federasyonu Genel Başkanı Mustafa Kuş ve beraberindeki heyet, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ı makamında ziyaret etti. Serik Yörük Türkmen Derneği ve Karakoyunlu Yörük Kültür ve Dayanışma Derneğinin de başkanlığını yapan Mustafa Kuş, Yörük Beyi Arif Bulut ve beraberindeki heyet ile Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'a nezaket ziyaretinde bulundu. Yörük kültürüne olan desteğinden dolayı Başkan Akaydın'a teşekkür eden Kuş, "’Gelenek ve göreneklerin yaşatılması ve ileri kuşaklara aktarılmasında en önemli faktör, kültürümüze sahip çıkmaktır. Başkanımız bu konuda bizlere olan desteğini her fırsatta göstermektedir" dedi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Akaydın da, "Atalarımızın Orta Asya'dan Türkiye'ye taşıdığı bu kültürü hala yaşatıyor olmamız gerçekten sevindirici" diye konuştu. Yörüklerin Anadolu’nun ruhunu oluşturduğunu söyleyen Akaydın, kültürel değerlere sahip çıkmak adına her türlü desteği vermeye devam edeceğini söyledi. Kuş, ziyarette Başkan Akaydın'a yörük beylerine takılan geleneksel poşu ve Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün soyağacı kütüğünün çerçeveli bir örneğini hediye etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz