Yörüklerden Başkan Evcilmen’e Ziyaret

Yeni kurulan Antalya Yörük Türkmen Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri, Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen’i...

Yeni kurulan Antalya Yörük Türkmen Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri, Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen’i ziyaret ederek, derneğin kuruluş ve çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Yörüklerin soy ağacının araştırılmasında aktif olarak çalışacaklarını belirten Antalya Yörük Türkmen Derneği Başkanı Kemal Tunç, “Yeni kurulan bir derneğiz. Dernek olarak Yörüklerin nereden göç ettikleri, yaşamları, kültürleri, müzikleri gibi bir çok olguda çalışmalar yapmaktayız. Yörük kültürünü, anlamını yitirmeden yaşatmaya çabalıyoruz. Bu konuda bizlere destek olan herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Hemşehri derneklerinin kendi öz kültürlerini yaşatma konusunda aktif rol aldığını belirten Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen ise, “Yöresel kültür, o yörenin kendisine özgü özellikleri yaşatmaya çalışan dernekler ile yeni nesillere aktarılmaktadır. Burada hemşehri derneklerine büyük görevler düşüyor. Kültürlerini, müziğiyle, örf ve adetleri ile yaşatmaya çalışan dernekleri önemsiyorum. Bu tür dernekler, Antalya kültür mirasına zenginlik katmaktadır” diye konuştu.

Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Erşin ile Konuksever Mahalle Muhtarı Hüseyin Tunç’un da eşlik ettiği ziyarette, belediyenin farklı proje ve hizmetleri hakkında da karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: