YouTube mp3 dönüştürücü programları ve siteleri: Nasıl kullanılır?

YouTube müzikleri ve videoları mp3 dosya formatına kolayca dönüştürülebiliyor. Videoları mp3 formatına dönüştürebilmek adına çeşitli internet siteleri ve yasal olarak geliştirilen dönüştürücü programları(APK) bulunuyor. Konuyla ilgili tavsiyemiz; mp3 dönüştürücüleri APK olarak, yani program olarak değil internet sitelerinden kullanın. İşte en iyi YouTube-Mp3 dönüştürücü siteleri...

YouTube mp3 dönüştürücü programlarını ve sitelerini kullanarak pekçok işlemi yapabilirsiniz. Gerek YouTube videolarını mp3'e dönüştürebilir, gerek YouTube Müzik'teki müzikleri direkt olarak indirebiliyorsunuz. Fakat ayvaya giderken eldeki domatesten olmamak adına kullanacağınız mp3 dönüştürücü programlarını etraflıca bir virüs taramasından geçirmeniz oldukça faydalı olacaktır. Aşağıda, kullanabileceğiniz bazı YouTube mp3 dönüştürücü programlarını ve internet sitelerini derledik.

MP3 DÖNÜŞTÜRÜCÜ PROGRAMLARI HANGİLERİ ve NASIL KULLANILIR?

Eğer Android ve iOS cihazlarınıza YouTube mp3 dönüştürücüsü indirecekseniz, ilk olarak dijital mağazadaki puanlamaya ve yorumlara göz atmanız gerekiyor. Bu tarz programlar bir APK olabilme ihtimalinden çok; potansiyel bir truva atı olarak telefonlarınızı, mobil cihazlarınızı tehdit ediyor. Hal böyleyken resmi olarak duyurulan ve resmi bir APK kullanmakta fayda var. İnternette bir araştırma yapıldığında, en mantıklısının Tubity olduğu görülüyor. Bu programı indirdikten sonra yine de bir virüs taramasından geçirmekte fayda var, zira uygulamada herhangi bir arka kapı açığı var olabilir. Bir uygulamada arka kapı açığının olması demek, cihazınızın tüm siber tehlikelere açık olması anlamına geliyor.

HANGİ SİTELER MP3 DÖNÜŞTÜRME KONUSUNDA İYİ?

İnternet siteleri, YouTube'tan mp3 dönüştürme konusunda, uygulamalara nazaran daha çözüm odaklı ve temiz olabiliyorlar. Clipconverter.cc bunlardan bir tanesi. Herhangi bir uzantı veya APK indirmeye gerek kalmadan internet sitesi üzerinden YouTube bağlantısını (URL'ini) gerekli sekmeye girerek, sözkonusu YouTube içeriğini mp3 formatında indirebilirsiniz. Üstelik çoğu sitede içeriğin kb değerlerini, kalitesini ve frekanslarını da ayarlayabilirsiniz.

Audio Converter:

Opera, Chrome ve Edge tarayıcılarında bunlarla ilgili çeşitli eklentiler var, ayrıca bunun gibi internet sitelerini kullanmakta yasal herhangi bir probleml de bulunmuyor. Bu internet sitelerinden veya uygulamalardan indirdiğiniz mp3'leri herhangi bir şekilde yayımlamanız durumunda başınız yasal olarak derde girebilir.

Vidtomp3:

APK indirmeksizin mp3 dönüştürme yapmak istiyorsanız, yani internet üzerinden YouTube videolarını ses dosyalarına çevirmek istiyorsanız 'online-audio converter.com işini iyi yapan, birçok alternatif sağlayan internet sitelerinden bir tanesi. Lakin, bize göre 'en iyi' kategorisinde yer alan 320 kpbs günümüze göre biraz düşük seviyede kalmış durumda. En düşük seviyede 64 kbps kalitesinde ses dosyası dönüştürebiliyor. Bu hızla, tabiri yerindeyse kulaklarınız 'kanayabilir' ama en azından eğer mobil üzerinden, hücresel veri kullanarak işlem yapacaksanız iyi bir seçenek.

Bir diğer mp3 dönüştürme konusunda göze çarpan internet sitesi ise; vidtomp3. Bu internet sitesi, şu detayı ile gözümüze çarptı: YouTube'tan videoları ses dosyasına, yani mp3'e dönüştürmek istiyorsanız çeşitli sitelere yönlendirme yapabiliyor. YouTube'un geliştiricisi Google, arama endeksine göre mp3 dönüştürücü sitelerini koymakta biraz hassas davrranıyor. Zira lisans haklarını korumak gibi bir endişeleri var.

Anahtar Kelimeler: