Yozgat 2023 Kalkınma Çalıştayı Başladı

Orta Anadolu (ORAN) Kalkınma Ajansı tarafından düzenlenen ve 2 gün sürecek olan 'Yozgat 2023 Kalkınma...

Orta Anadolu (ORAN) Kalkınma Ajansı tarafından düzenlenen ve 2 gün sürecek olan 'Yozgat 2023 Kalkınma Çalıştayı' Grand Ser Otel’de başladı.

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan ORAN Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Mustafa Palancıoğlu, bölgenin kalkınması için projeler ürettiklerini söyledi. Palancıoğlu, "Bölge planı üzerinde çalışıyoruz. Önümüzdeki 10 yıl içerisnde bölgemizi nasıl kalkındıracağız ne tür faaliyetler yapacağız, ne tür projelerin yapılmasında fayda var bunları belirteceğiz. Bölge planı, önümüzdeki yıllar için bir rehber ve yol haritası olacak. Bu konuda da çalıştaya katılanların fikirleri bizim için çok önemlidir." dedi.

Reklam
Reklam

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer’de ilde eski sanayi bölgesinde kentsel dönüşüm projesine başladıklarını tamamlandığında kentin daha güzel bir görüneme kavuşacağını belirtti. Başkan Başer, "Yozgat’ta tarım ve hayvancılığa yönelik, jeotermale yönelik çalışmaların yapılması çok önemlidir. Belediyemize ait et ve süt entegre tesisleri Et ve Balık Kurumuna devredildi. Buda ilimize ve bölgemizde hayvancılığın kalkınmasında büyük katık sağlayacaktır. Yine ilimize yapılacak çevre yoluyla ilimiz daha hızlı gelişeceğine inanıyorum. Yine çevre yoluna Yozgat bağlatısının çamlık altından tünel ile bağlantısını istenebilir. Yozgat çevre yoluna daha kısa yoldan bağlanmış olur." diye konuştu.

"ARTIK O YÖREYİ O YÖREDE YAŞAYAN İNSANLAR KURTARACAK"

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı’da yaptığı konuşmada ilde yaşayan herkesin Yozgat’la ilgili düşünceleri ve fikirlerinin olması gerektiğini vurguladı. Vali Yazıcı, şöyle konuştu: "Demokrasilerde oy vermeyen insanın söz hakkı yok demektir. Oy vermiyorsa da söz söylemeye hakkı yok demektir. Yozgat’ta yaşayan, Yozgat’ta rızkını kazanan Yozgat içerisinde nefes alan insanların da Yozgat ile ilgili sözleri, düşünceleri ve fikirleri olmalıdır. Artık zamanımızda kurtarıcı dönemi bitmiştir, bir toplumu, bir devleti bir kişinin gelip tek başına kurtaracağı dönemler çok gerilerde kalmıştır. Artık o yöreyi o yörede yaşayan insanlar kurtaracak. Bize de bu konuda çok iş düşüyor. Belediyemiz, üniversite, odalarımız ve valilik olarak geniş katılımlı bir toplantı olması yönünde gayret ettik. Söz söyleme zamanında eğer sözünü söylemezseniz ondan sonra hükmü kalmıyor. Bu sebeple bugün katılımcıların sözlerini, fikirlerini beyan etmelerini ve güzel bir şeyler çıkarılmasını istiyoruz. Katılımcıların bıkmadan usanmadan fikirlerini ortaya koymalarını istiyoruz. Bu toplantıda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

Reklam
Reklam

Konuşmaların ardından tarım ve hayvancılık, sanayi, ticaret ve turizm, madencilik ve eğitim, sağlık ve kültür konularında dört ayrı oturum da çalıştay düzenlendi. Yapılan çalıştayın sonuçları ise yarın Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ın da katılacağı toplantıda görüşülecek.

Çalıştaya Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Belediye Başkanı Yusuf Başer, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, ORAN Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Mustafa Palancıoğlu, daire müdürleri ve sivil toplum örgüt temsilcileri katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: