Yozgat Anadolu Lisesinin Hazırladığı “reis Bey” Oyunu Yoğun İlgi Gördü

Yozgat Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan “Reis Bey” isimli tiyatro oyunu büyük beğeni topladı.Yozgat Anadolu...

Yozgat Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan “Reis Bey” isimli tiyatro oyunu büyük beğeni topladı.

Yozgat Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından oynanan Necip Fazıl Kısakürek’in Reis Bey adlı eserinden uyarlanan “Reis Bey” adlı oyun yoğun ilgi gördü. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Salonunda oynan oyunu, Vali Yardımcısı Kemal Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, daire müdürleri, okul müdürleri öğretmenler ve vatandaşlar izledi.

Oyun öncesi bir konuşma yapan Yozgat Anadolu Lisesi Okul Müdürü Adil Arslan, 2011-2012 Eğitim öğretim yılının sonuna gelindiğini, öğrencilerin karnelerini alarak tatile gireceğini belirterek, “Sınava girecek öğrencilerimize şimdiden başarılar diliyorum. Okulumuzda öğrencilerimize en iyi eğitimi vermeye çalışıyoruz. Çocuklarımıza eğitim verirken sosya ve kültürel etkinliklerde ağırlık veriyoruz. Bu tür etkinlikler çocukların kendine olan güvenini artırıyor” dedi.

Reklam
Reklam

Bugün öğrencilerin ünlü şairimiz Necip Fazıl Kısakürek’in, Reis Bey adlı eserini oynayacaklarını belirterek, “Reis Bey’de ihtiyacımız olan merhamet duygusunu anlamamızda önemli bir işlevi olduğunu, bu ulvi duygunun bize vereceği mesajlar çok önemli, bu eserden çıkaracağımız sonuçların hayatı anlamlandırmamızda sağlayacağı olumlu katkıları olacaktır. Bu oyunda herkesin payına düşeni alması dileğiyle emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Oyun sonrasında konuşan Yozgat Vali Yardımcısı Kemal Şahin, öğrenciler tarafından oynanması zor olan bu oyunun profesyonelce oynandığını ifade ederek, “Oyunun hazırlanmasında emeği geçen bütün öğrencilere ve öğretmenlere teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: