Yozgat Belediyesi, 150 Çocuğu Sünnet Ettirecek

Yozgat Belediyesi tarafından bu yıl 23'cüsü gerçekleştirilecek "Toplu Sünnet Şöleni"'nde 150 çocuk sünnet ettirilecek.

Yozgat Belediyesi tarafından bu yıl 23'cüsü gerçekleştirilecek "Toplu Sünnet Şöleni"'nde 150 çocuk sünnet ettirilecek.

Belediye girişinde toplanan ve Yozgat Devlet Hastanesi Fizik Tedavi Servisi'ne taşınan çocuklar, ailelerinin gözetiminde görevlendirilen sağlık personeli tarafından sünnet edilmeye başlandı.

Sünnet işleminin gerçekleştirildiği servise gelen Yozgat Valisi Necati Şentürk ve Belediye Başkanı Yusuf Başer, sünnet olan bazı çocuklara çeşitli hediyeler dağıtarak ailelerine ve çocuklara geçmiş olsun dileklerinde bulundular.

Reklam
Reklam

Hastane çıkışında gazetecilere açıklama yapan Vali Şentürk, sünnet şöleni etkinliği öncesinde çocukların başhekimlik gözetiminde sünnetlerinin yapılmaya başlandığını söyledi.

Geleneksel olarak Yozgat Belediyesi tarafından yapılan 23. Toplu Sünnet Şöleni'nin devam ettiğini belirten Şentürk "Çocuklarımızı valilik ve belediye olarak sünnet ettiriyoruz. Memleketimizde yaşayan ekonomik durumu ne olursa olsun, kim müracaat ettiyse çocuklarını teknik usullerle uzman doktorlarımızın operasyonlarıyla sünnet ettiriyoruz" dedi.

Bu yıl 150 çocuğun sünnet ettirileceğini bildiren Şentürk, "Sünnet olan çocuklarımız için mevlit okutturacağız. Ardından sünnet elbiselerini giyen çocuklarımızı kentimizi gezdirip, şehitlik ziyaretinde bulunacağız. Çeşitli hediyeler vereceğiz. Çapanoğlu Kentpark tesislerimizde ise yemek vereceğiz" diye konuştu.

Belediye Başkanı Yusuf Başer ise, bu yıl yapılan sünnet şenliğine Yozgat Devlet Hastanesi Başhekimliği ve personelinin de büyük destek verdiğini kaydederek, 150 çocuğu sünnet etmeyi planladıklarını, ancak talep olması halinde daha fazla çocuğu sünnet ettireceklerini söyledi.

Reklam
Reklam

Muhabir: Özcan Güney

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: