Yozgat Belediyesi Sokak Hayvanlarına Modern Barınak Hazırlıyor

Yozgat Belediyesi tarafından sokak hayvanlarının korumasını ve bakımını sağlamak için geçen yıl yapımına başlanan hayvan...

Yozgat Belediyesi tarafından sokak hayvanlarının korumasını ve bakımını sağlamak için geçen yıl yapımına başlanan hayvan barınağı bu yıl hizmete açılacak.

Yozgat Belediyesi tarafından yaptırılan ve inşaatı halen devam eden hayvan barınağında incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Yusuf Başer, 20 dekar alan üzerine kurulu ve 400 hayvan kapasiteli çok modern bir şekilde yapılan barınakta başıboş köpek ve kedilerin bakımı tedavisi ve barınmasının sağlanacağını söyledi.

Hayvan barınağında karantina odası, özel bakım odası, hamile ve yavrular için oda, gıda deposu, ameliyathane veteriner odası, idari bürosu ve bekçi odasının yer aldığını ifade eden Belediye başkanı Başer, "Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yüzde 45 hibe desteği sağladığı hayvan barınağı 400 bin liraya mal edildi. Şuanda inşaat seviyesi yüzde 90'a ulaştı inşallah kar kalktıktan sonra inşaat tamamlanacak ve sokaktaki başı boş kedi ve köpekler toplanarak burada kısırlaştırılması, aşısı, bakımı ve tedavileri yapılacak." dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: