Yozgat Belediyesi Yozgatlı Şehit Künyesini Bir Panoda Topladı

Yozgat Belediyesi vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü için verilen mücadelede şehitlik mertebesine erişen Yozgatlıların isimlerini...

Yozgat Belediyesi vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü için verilen mücadelede şehitlik mertebesine erişen Yozgatlıların isimlerini bir yerde toplayarak ölümsüzleştirdi.

Tarih boyunca girilen savaşlarda ve cephelerde vurularak şehitlik mertebesine erişen Yozgatlıların isimleri Genelkurmay Başkanlığının arşivlerinden de faydalanılarak tespit edildi. Tespit edilen Yozgatlı 2 bin 553 şehidin ismi plakalara yazılıp, pano haline getirilerek sergilenmeye başlandı.

Tarihi Çapanoğlu Büyük Cami yakınındaki gezinti alanında sergilenen panoda vatandaşlar Yozgatlı şehitlerin künyelerini nerede doğup, nerede ve ne zaman şehit olduğunu öğreniyor. Şehitlik künyesinde, 1. Dünya Savaşı, Çanakkale ve İstiklal Savaşları ile 1980 yılı sonrası terör olaylarında şehitlik mertebesine ulaşan şehitlerin isimleri yer alıyor. Günde bin kişinin ziyaret ettiği şehitlik künyesine vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

Reklam
Reklam

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, şehitlik mertebesinin, Peygamberlik mertebesi kadar önemli bir mertebe olduğunu belirterek, ''Yozgat Belediyesi olarak şehitlerimize vefa örneği göstermek için Şehitlik arsası tahsisinden sonra tüm Yozgatlı şehitlerimizin özellikle Çanakkale’de, İstiklal Savaşlarında ve 1980 sonrası terör şehitlerimizin tamamının künyelerinin bulunduğu bir pano oluşturduk” dedi.

Yaptıkları çalışmalar sırasında Genelkurmay Başkanlığı arşivlerinden yardım aldıklarını ifade eden Başkan Başer, “Bütün Yozgatlı şehitlerin isimlerini toparlayarak pano oluşturduk. Dedeleri, babaları Çanakkale'de, İstiklal harbinde şehit olmuş olanlar buraya gelerek tarihini, köyünü bulmak suretiyle nerede şehit olduğunu öğrenme imkanı oluyor. Ayrıca bu isimleri kitapçık haline getireceğiz” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: