Yozgat Bölge Trafikten Emniyet Kemeri Uygulaması

Yozgat Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından emniyet kemeri kullanılmasını yaygınlaştırmak, kazalardaki can...

Yozgat Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından emniyet kemeri kullanılmasını yaygınlaştırmak, kazalardaki can kaybı ve yaralanma olaylarını en aza indirmek amacıyla Emniyet Kemeri uygulaması yapılarak, sürücüler uyarıldı ve kaza anında emniyet kemeri kullanılmadığında yaşananların gösterildiği kısa film izlettirildi.

Yozgat Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdür Yardımcısı Süleyman Tuğrul, emniyet kemerinin kaza anında hayat kurtardığını belirterek, “Biz her vatandaşlarımıza araçlarınıza bindiğinizde kapınızı nasıl kapatıyorsanız, emniyet kemerini de bağlayın. Emniyet kemerini bağlamak aracınızın kapısını kapatmak kadar önemlidir” dedi.

Reklam
Reklam

Kamu personeli dahil herkesin emniyet kemerini bağlamasının zorunluluğu olduğunu vurgulayan Tuğrul, “Emniyet görevlileri olarak öncelikle biz bu kurallara uymak zorundayız. Bu sebeple trafik ekiplerimiz araçlarına bindikleri anda emniyet kemerini bağlıyor. İnsanlar emniyet kemerini kullanma konusunda kendilerini biraz zorlarsa da daha sonra alışkanlık haline geliyor ve araca bindiğinde ilk önce kemerini bağlıyor. Bu sebeple bizlerde yaptığımız uygulamalarda sürücülere öncelikle uyarılarda bulunuyoruz. Emniyet kemerlerini bağlamalarını istiyoruz. Ayrıca emniyet kemerinin önemini anlatan kısa bir film izlettiriyoruz” diye konuştu.

Ahmet Taştan isimli sürücü yapılan uygulamanı çok güzel bir uygulama olduğunu belirterek, “İzlettirilen filmden emniyet kemerinin ne kadar önemli olduğunu gördüm. Kaza anında emniyet kemeri kullanmayanlar camlardan kapılardan savruluyor. Emniyet kemerini bundan sonra sürekli takacağım. Bu uygulamayı yapan emniyet ekiplerine teşekkür ediyorum” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: