Yozgat Bozok Bereket Kervanı İlk İftarını Verdi

Yozgat Valiliği ve Belediyesi tarafından ortaklaşa düzenlenen Bozok Bereket Kervanı, Yozgat Cumhuriyet Meydanında yaklaşık 2...

Yozgat Valiliği ve Belediyesi tarafından ortaklaşa düzenlenen Bozok Bereket Kervanı, Yozgat Cumhuriyet Meydanında yaklaşık 2 bin kişiye ilk iftarını verdi.

Bozok Bereket Kervanı, Gönül Soframızda Buluşalım sloganıyla düzenlen ilk iftara Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Belediye Başkanı Yusuf Başer, İl Jadarma Komutanı Albay Recep Yalçınkaya, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Tamer Uçar, kaymakamlar, belediye başkanları, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

İftar öncesi bir açıklama yapan Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, 11 ayın sultanı mübarek Ramazan günü Valilik ve Belediye Başkanlığı olarak müşterek bir program hazırladıklarını belirterek, “Bozok Bereket Kervanı adıyla başlattığımız program bugün Cumhuriyet Meydanı’nda yaklaşık 2 bin kişiye iftar veriyoruz. Bu programın esas amacı birlik beraberlik adına Yozgat merkezi ilçelerimize kaynaştırmak olacaktır. Bundan sonra her gün bir ilçemizle bu program uygulancak. İftar sonrası ilahi, semazen gösterileri sunulacak. İnşallah farklı etkinlikle bu programımız devam edecek” dedi.

Reklam
Reklam

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı da yaptığı açıklamada, bu hareketin adını 'Bozok Bereket Kervanı Gönül Sofasında Buluşalım' koyduklarını belirterek, “Üzerinde bulunduğumuz yer 1300-1400 rakımlı Bozok yaylasıdır. İnşallah bu ramazan ayı içerisinde Bozok yaylasının en ücra köşesine kadar gideceğiz. Bütün Yozgatlılarla bulaşacağız sofralarda buluşacağız. Hatta becerebilirsek de yetişebilirsek Türkiye sathındaki bütün Bozoklularla bütün Yozgatlılarla bir araya gelmeye çalışacağız. Ramazan hikmet dolu bereket dolu bir ay bizde bu ayı değerlendirerek kendi içimizden dışarıdan yardım almaksızın ilahileri kendi çocuklarımız söyleyecek, hazırlığı kendi okullarımızda kendi kurumlarımızda yapacağız yine kendi insanımız çalışacak kendimize has bir yol çizmeye çalıştık ve adını da Bozok Bereket Kervanı koyduk. İnşallah hayırlı hizmetlere güzel kardeşliklere vesile olacak” dedi.

İlçelerde düzenlenecek programlara daire müdürleriyle birlikte siyasi partilerle birlikte hangi partiden olursa olsun onlarla birlikte gideceklerini vurgulayan Vali Yazıcı, “İlçelere gittiğimizde tam gün çalışma yapacağı ve o ilçe halkıyla beraber iftar edeceğiz. Bu manada bunun bir ilk olduğunu düşünüyoruz inşallah bu güzel faaliyete yaygınlaştırırız başarılı oluruz” dedi.

Reklam
Reklam

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ da iftar sonrası yaptığı konuşmada, Bozok Bereket Kervanı’nın birlik, beraberlik ve kardeşlik adına önemli bir organizasyon olduğunu söyledi.

İftar sonrası Yozgat Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri söyledikleri ilahi ve oynadıkları skeçlerle vatandaşları eğlendirdi.

İftara katılan vatandaşlar, Yozgat'ta ilk defa bu şekilde kalabalık bir topluğa iftar verildiğini belirterek, organizasyonu yapan valilik ve belediyeye teşekkür ettiler.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz