Yozgat “bozok Bereket Kervanı” Yola Çıkıyor

Yozgat Valiliği ve Yozgat Belediye Başkanlığı işbirliği ile hazırlanan “Bozok Bereket Kervanı” ‘Gönül sofrasında sizlerle‘...

Yozgat Valiliği ve Yozgat Belediye Başkanlığı işbirliği ile hazırlanan “Bozok Bereket Kervanı” ‘Gönül sofrasında sizlerle‘ sloganıyla, Yozgatlılar arasında gönül köprüsü kurmak için yola çıkıyor.

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı ve Belediye Başkanı Yusuf Başer, bir basın toplantısı düzenleyerek “Bozok Bereket Kervanı” Projesi hakkında bilgi verdi.

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Ramazan ayının bereketinden yararlanmak, Yozgat’ı ve Bozok kelimesini tanıtmak, birlik ve beraberlik içerisinde kardeşlik ruhunu tesis etmek adına bu projeyi hayata geçirdiklerini söyledi.

Reklam
Reklam

Yazıcı, Yozgat merkezde 6 kez konaklayacak kervanın 13 ilçede de iftar saatinde vatandaşları bir araya getireceğini belirterek, “Bu Ramazan ayından başlamak üzere, Yozgat’ımızda birlik ve beraberliği sağlama noktasında yeni bir metot geliştirmek istedik. Adını da “Bozok Bereket Kervanı” koyduk ve ‘Gönül soframızda buluşalım’ sloganıyla yola çıkıyoruz. Projemizi Ramazan ayının birleştirici özelliğinden dolayı bu mübarek ayda başlamak istedik. Bu proje için yaklaşık bir aydır hazırlık yapıyoruz. Projenin genel amacı il merkezindeki sivil toplum kuruluşları, kamu görevlileri ve manevi dinamikler ile tüm halkımızı bir araya getirmek ve il bazında kucaklaşmaktır” dedi.

Bozok Kervanı’nın konakladığı merkez ve ilçelerdeki yerlerde iftarlarda yaklaşık bin 500-2 bin kişilik yemekler hazırlanacağına değinen Vali Yazıcı, “Bu yemekler Turizm ve Otelcilik Lisesi’nde pişecek ve özel yemek kaplarıyla yemeğin verileceği ilçeye ulaştırılacak. İftar vaktinde bir sıkıntı yaşanmaması için herkesin masasındaki hazır kartonlara bu yemekler verilecek. Alanda sahne olacak. Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerimiz performanslarını sergileyecek. Sadece ibadet yönü değil, Ramazan eğlenceleri kapsamında da sahnede birtakım kültürel ve sanatsal etkinlikler olacak” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Bereket kervanının gideceği ilçelerde, devlet kurumları olarak ilçenin sorunları ve yapılması gereken konularla ilgili toplantılar yapılacağını vurgulayan Vali Yazcı,”Toplantı sonra Yozgat’tan ilçelerimize gidecek daire müdürlerimiz ve STK temsilcilerimiz, esnafı gezip “soframızda buluşalım” diye insanları davet edecekler. O gün o ilçe içinde farklı bir ambiyans olacak. Projenin en büyük amacı kardeşliği tesis etme ve güçlendirmek. Ramazan’ın da bereketinden de istifadeyle yıllardan beri kopuk duran ilişkilerin yeniden güçlendirilmesi sağlayacak. Ayrıca Bozok kelimesinin etrafında Yozgatlı’yı bir araya getirmeyi hedefliyoruz. Sıfatımız olan, geçmişten gelen mirasımız olan Bozok kelimesini, öncelikle Yozgat’ın en ücra köşesinde bu kelimeyi hatırlatmak istiyoruz. Bu sıfatımızın kaybolmasını engellemek ve Bozok adının etrafında da hayırlı işleri geliştirmek istiyoruz. Unutulan bazı değerlerimizi tekrar hatırlamak istiyoruz. Bu konuda bir başlangıç yapmak istiyoruz. Süreç içinde noksanlıklar ve kusurlarımızı gördükçe projeyi geliştireceğiz” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Mübarek Ramazan ayında hayırlı niyetlerle yola çıktıklarını anlatan Yazıcı, “Bu projenin Türkiye’de şu an uygulaması yok. Belediyelerin kendi sınırlarında verdiği mahalli iftarlar var. Ancak bu manada illerde, merkez ve ilçelerin, sivil toplum ve kamu kuruluşları ile vatandaşları kaynaştıracak bir iftar etkinliği yok. Bu projenin tek bir örneği yurt dışında var. ‘Kardeşlik Sınır Tanımaz’ sloganıyla Bereket Konvoyu adı altında Balkanlar’da var. Bize özgün olan bu projemizi geliştirmek istiyoruz. İlk iftarımız 12 Temmuz Cuma günü Cumhuriyet Meydanı’nda verilecek. Yarın yapacağımız ilk iftar, bu projenin bir başlangıcı olacak. İlçelerden kaymakamlarımıza daire müdürlerimize, siyasilerimize ve STK’ların tamamına davetimiz geçerli. Yarınki iftar özellikle kamu ve sivil toplum ağırlıklı bir yemek olacak ve vatandaşlarımızı da davet edeceğiz. Bin 500 -2 bin kişilik bir yemek vermeyi planlıyoruz. Merkezdeki ikinci yemeği de TOKİ’de vermeyi düşünüyoruz. Şefaatli ilçemiz ile kervanımız yoluna devam edecek” dedi.

Reklam
Reklam

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer ise Bozok Bereket Kervanı Projesi’nin her kelimesinde büyük anlamlar taşıdığını söyledi. “Gönül sofrasında sizlerle” sloganıyla projeyi başlattıklarını ifade eden Başkan Başer, “İlçelerimiz ve Yozgat merkez biraz kopukluk arz ediyor. Hem bu kopukluğun giderilmesi hem de ilçelerimizin merkezle birlikte kaynaşmasının sağlanması amaçlıyoruz. Sadece fakire fukaraya yardım değil aynı zamanda buradaki amacımız ilçelerimizdeki, ilimizdeki bürokratlarımızla sivil toplum örgütleriyle, halkımızla, basınımızla, herkesle birlikte olmak bu güzelliği birlikteliği yaşatmak amacıyla proje düzenledik. Projemize önümüzdeki yıllarda farklı etkinlikler eklenerek il ve ülke sınırları dışına gidebilecek. Projenin Türkiye’de bir ilk olması da bunun en önemli sebeplerinden birisi. Sayın Valimizin, Hamiyet Projesi ve daha önce görev yaptığı yerlerde başlattığı projeler bize ilham kaynağı ve örnek oluyor. İnşallah yine birlik beraberlik içerisinde bir ay boyunca tüm ilçelerimizde olacağız” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: