Yozgat Bozok Üniversitesi'nde Mezuniyet Sevinci

Yozgat Bozok Üniversitesi'nde lisans ve ön lisans eğitimlerini başarıyla tamamlayan 750 öğrenci, düzenlenen törenle diplomalarını...

Yozgat Bozok Üniversitesi'nde lisans ve ön lisans eğitimlerini başarıyla tamamlayan 750 öğrenci, düzenlenen törenle diplomalarını aldı.

Bozok Üniversitesi Spor Salonu'nda düzenlenen mezuniyet törenine Vali Yardımcısı Kemal Şahin, Belediye Başkan Yardımcısı Serdar Açıkgöz, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, AK Parti İl Başkanı Fahri Açıkgöz, daire müdürleri, öğrenci aileleri ve öğrenciler katıldı.

Mahalli sanatçıların verdiği konserin ardından bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Tamer Uçar, Bozok Üniversitesi'nin kurulduğu günden itibaren hızlı bir gelişm süreci yaşadığını belirterek, "Bugün genç bir üniversite olarak 6. dönem mezunlarımızı vermenin haklı gururunu yaşamaktayız. Bugün artık bilginin hızla üretildiği ve bir o kadar da hızla tüketildiği bir çağda yaşıyoruz. Bu çağın ihtiyaçlarına ve gereklerine ayak uydurmak için üniversitelerin gerekliliğini göz ardı etmeden yatırımların buna göre ayarlanması gerekmektedir. Üniversiteler lokomotif güç olarak bir kenti bulunduğu konumdan ekonomik ve sosyal anlamda daha iyi şartlara taşıyabilecek en önemli güçlerden biridir. Asli görevi, iyi yetişmiş insan gücü yaratmak olan üniversiteler, sivil toplum kuruluşları ve sanayi kuruluşları ile işbirliği ile yerel ve ulusal ekonomiye büyük katkılar sağlayabilecek kuruluşlardır” dedi.

Reklam
Reklam

Konuşmaların ardından üniversite ve bölüm birincisi öğrenciler, yaş kütüğüne isim plakalarını çakıp, diplomalarını aldı.

Tören, 750 öğrencinin sahneye çıkarak keplerini fırlatmasıyla sona erdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz