Yozgat Çiğdem Şenliğine Hazırlanıyor

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Çiğdem Pilavı Şenliği'nin, geçen yıla...

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Çiğdem Pilavı Şenliği'nin, geçen yıla göre daha geniş kapsamlı olacağını söyledi.

Bu yıl 2. Çiğdem Şenliği'nin 7 Nisan Cumartesi günü Cumhuriyet Meydanı'nda düzenleneceğini belirten Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, "Bu yıl Çiğdem Şenliğini Yozgat Valiliği, Belediye, Bozok Üniversitesi ve Gazi Üniversitesi işbirliği ile düzenliyoruz. Şenlik, geçen yıla göre daha kapsamlı olacak. Bu yıl yine çiğdem gezmesi yapılacak. Hedik kaynatılıp faytonla halka dağıtılacak, yine halkımıza çiğdem pilavı dağıtacağız." dedi.

Reklam
Reklam

Çiğdem Şenliği'nin Cumartesi günü saat 11:00'de Cumhuriyet Meydanı'nda başlayacağını ve etkinlikte çiğdem gezdirme, Evci Köyü halk oyunları ekibinin gösteri sunacağını ifade eden Başkan Başer, "Cumartesi günü yine Anayasa Mahkemesi Başkanımız Haşim Kılıç'ın ismini bir caddeye vereceğiz. Anayasa Mahkemesi Başkanımız Haşim Kılıç bey müsait olursa yine o da şenliğimize katılacak. Tüm halkımızı şenliğimize davet ediyorum." dedi

UNESCO'nun İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Temsili Listesi'ne Yozgat'taki 'Çiğdem Gezmesi'nin de yer aldığına değinen Başkan Başer, "Belediye olarak unutulmaya yüz tutmuş gelenek ve göreneklerimizi yaşatmaya çalışıyoruz. Bu anlamda bize destek olan Valilimize, Bozok Üniversitemiz ve Gazi Üniversitesinden hemşerimiz Prof. Dr. M.Öcal Oğuz'a teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: