Yozgat Halay Ve Oyun Havaları Albümde Toplandı

Sanatçı Alper Kaya, Yozgat halay ve oyun havalarını albümde topladı.

Sanatçı Alper Kaya, Yozgat halay ve oyun havalarını albümde topladı.

Kaya, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, iş adamı Bilal Şahin ve Mehmet Dişli'nin sponsorluğunu yaptığı "Yozgatlı Kız" adlı albümünün müzik marketlerde yerini aldığın belirtti.

Albümde, Yozgat yöresine ait halay ve oyun havalarından oluşan 13 parçanın yer aldığını anlatan sanatçı Kaya, "Yaklaşık 6 ay süren çalışmamızın ardından bu albüm ortaya çıktı. 2 bin VCD, 2 bin track albüm olmak üzere toplam 4 bin adet albüm satışa çıktı. Her yörenin halayları, türküleri, oyun havalarını tanıtan çeşitli albümler var. Yozgat halaylarını tanıtan bir eseri olmaması nedeniyle böyle bir albüm çıkarmaya karar verdim. Unutulmuşa yüz tutan eserleri gün yüzüne çıkardık. Bu albümle ilimize ait eserler daha çok kitleye ulaşacak" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: