Yozgat Halk Eğitim Merkezi Yıl Sonu Sergisi Açıldı

Yozgat Halk Eğitim Merkezi'nin yıl sonu sergisi açıldı.

Yozgat Halk Eğitim Merkezi'nin yıl sonu sergisi açıldı.

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde düzenlenen yıl sonu sergisi ve sertifika törenine Yozgat Valisi Necati Şentürk, Belediye Başkanı Yusuf Başer, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, daire müdürleri, kursiyerler ve kursiyer yakınları katıldı.

Yozgat Valisi Necati Şentürk törende yaptığı konuşmada, çocukların eğitiminin yanında büyüklerin eğitiminin de önemli olduğunu vurguladı.

Halk Eğitim Merkezi tarafından yürütülen kurslara desteğini hiçbir zaman esirgemediğini söyleyen Şentürk, "Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan kurslara katılımın yüksek olması beni mutlu etti. Valilik olarak bizlerde bu kurslara elimizden geldiğince destek olmaya çalışıyoruz. Kurslara katılan kursiyerlerimize ve usta öğreticilerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Reklam
Reklam

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ali Kılıçoğlu ise, Yozgat merkezde 313 kurs düzenlendiğini bu kurslara 3 bin 589 kadın, 2 bin 585 erkek olmak üzere toplam 6 bin 174 kursiyerin katıldığını kaydederek, "Köylerde ise 7 kurs açılmış, bu kurslarımıza 122 kadın, 62 erkek olmak üzere 184 kursiyer katılmıştır. Ayrıca 36 okuma yazma kursu açılmış, bu kurslarımıza da 387 kadın, 88 erkek olmak üzere 485 kişi okuma yazma öğrenmiştir" diye konuştu.

Okuma yazma kursuna katılan kursiyerlerin sertifikaları verildikten sonra sergi gezildi.

Muahbir: Özcan Güney

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: