Yozgat İhh Arakan’da Müslümanlara Uygulanan Zulmü Kınadı

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Yozgat Gönüllüleri düzenledikleri basın toplantısında Arakan’da Müslümanlara...

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Yozgat Gönüllüleri düzenledikleri basın toplantısında Arakan’da Müslümanlara uygulanan zulmü kınadı.

İHH Yozgat Gönüllüleri adına basın açıklaması yapan Salih Erbek, Arakan bölgesinde haziran ayından bu yana binin üzerinde Müslüman’ın katledildiğini 90 bin den vazla Müslüman’ın da evsiz kaldığını, bir çoğunun sınır dışı edildiğini bir çoğunun da şiddet olaylarıyla karşı karşıya kaldığını belirterek, “Burma askeri yönetimini basıkları nedeniyle bugün bir milyonu aşkın Arakanlı Müslüman, Suudie Arabistan, Pakistan, Malezya ve Bangladeş’te mülteci olarak yaşam mücadelesi veriyor. Arakanlı Müslümanların geleceğe dair umutları tükeniyor. Geçmişi çok uzun yıllara dayanan dini ve etnik gerekçeli şiddet olaylarının aratarak devam ettiği bir politika olarak resmen destelendiği Arakan’da nisnalığa karşı büyük bir suç işleniyor” dedi.

Reklam
Reklam

BM ve uluslar arası insan hakları kuruluşlarının Burma hükümetine Müslümanlara yönelik baskıları sonlandırması için çağrıda bulunmaları gerektiğini belirten Erbek,” Müslümanların kendi köylerinden zorla çıkartılarak yerlerine Budistlerin yerleştirilmesi ve zorla çalıştırmaları gibi uygulamalara son verilmelidir. İslam ülkeleri Arakanlı Müslümanların uğradığı zulme karşı sessizliklerini bozmalı ve gerekli tepkiyi ortaya koymalıdır. Türkiye, Arakanlı Müslümanlara uygulanan zulmün önlenmesi için çeşitli platformlarda girişimlerde bulunmalıdır. Uluslar arası yardım kuruluşlarının Arakan içerisinde ve mülteci kamplarında yardım dağıtılabilmeleri garanti altına alınmalıdır. Dünyanın diğer bölgelerinde yaşayan Butistler Burma’daki zulmü durdurmak için harekete geçmelidir” diye konuştu.

İHH Yozgat Gönüllüleri Temsilcisi Salih Erbek, Ramazan ayı dolayısıyla Yozgat’ta 150 aileye 70 TL değerinde gıda paketi dağıttıklarını 14 Ağustos’ta da 750 kişiye iftar vereceklerini sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: