Yozgat ilçelerinde son 10 yılın en soğuk günleri yaşanıyor

Termometrelerin dün eksi 31 dereceyi göstermesi ile ülkenin en soğuk ili olan Yozgat’ta bugün de...

Termometrelerin dün eksi 31 dereceyi göstermesi ile ülkenin en soğuk ili olan Yozgat’ta bugün de hava sıcaklığı eksi 19 dereceyi gördü.

Boğazlıyan ve Yerköy’de ise son 10 yılın en soğuk ikliminin yaşandığı belirtiliyor.

Yozgat'ta iki gündür tarihi soğuklara sahne olan Boğazlıyan’da, su sayaçları patladı, dizel araçlar dahi çalışmadı. Belediye gün boyu vatandaşlara eksi 40 derece uyarısı yaptı ve tedbirli olmalarını istedi.

Boğazlıyan Kaymakamı Coşkun Açık yaptığı açıklamada meteorolojiden alınan bilgiye göre ilçenin yurt genelindeki en soğuk yerleşim yeri olarak kayıtlara geçtiğini duyurdu. Vatandaşların don ve buzlanmaya karşı dikkatli ve tedbirli olmalarını isteyen Kaymakam Açık, özel idare ve Karayolları ekiplerinin tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü söyledi.

Reklam
Reklam

Yozgat’ın Yerköy ilçesi de yapılan ölçümde eksi 21 dereceyi gördü. İki gündür etkili olan soğuk hava, ilçede çeşme sularını dondurdu ve evlerin çatılarında yarım metreye ulaşan buz saçakları oluşturdu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz