Yozgat Lisesi öğrencileri yılsonu resim sergisi açtı

Yozgat Lisesi öğrencileri yıl boyu hazırladıkları yağlı boya tablo resimlerini okul önünde sergiledi.<br/>Konuyla ilgili açıklamalarda...

Yozgat Lisesi öğrencileri yıl boyu hazırladıkları yağlı boya tablo resimlerini okul önünde sergiledi.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan okulun resim öğretmeni Mustafa Saluk, Halk Eğitim Merkezi'nin katkıları ile öğrencilere yönelik resim kursu düzenlediklerini hatırlattı.
Kursa katılan 16 öğrencinin okulda hafta sonları 3 saatlik resim kursuna alındığını kaydeden Saluk, "Öğrenciler, kursta öğrendikleri ve bu yıl içerisinde hazırladıkları resimleri şimdi sergiliyor. Tablolara vatandaşlarımızın ilgisi çok büyük şuana kadar 7 tablo sattık. Tablolardan almak isteyen vatandaşlarımızı okulumuza bekliyoruz. Bu vesile ile öğrencilerimizi bu emeklerinden dolayı tebrik ediyorum." dedi.
Merve Şansaçar isimli öğrenci de sergide satışa sundukları resimleri yapmalarında Halk Eğitim Merkezi'nin katkılarının büyük olduğunu ifade ederek şöyle dedi: "Ben ilköğretimde okuduğum yıllarda resim dersini ve resim yapmasını hiç sevmezdim. Bu yüzden resim dersim hep kötüydü. Liseye başladığım zaman okulumuzda Halk Eğitim Merkezi'nin de katkılarıyla resim kursu açıldı. Kursa katılıp katılmamakta kararsızdım. Sonra karar verdim ve katıldım. Buradaki yağlı boya tablolarına baktığım zaman ben bu resimleri yapamam, bende yetenek yok diyordum. Mustafa Hocamızın da yardımlarıyla kurs aldık ve şimdi bu yağlı boya resimlerini yaptık. Buradaki sergimizi gezmeye gelenler resimlerimizi çok beğeniyor. Biz bile baktığımız zaman kendimize inanamıyoruz. Ben bu işi ilerde meslek olar değil de bir hobi olarak devam ettirmek istiyorum. Önümüzdeki yıl kurs devam edecek ve bizde kendimizi daha iyi yetiştirmeye çalışacağız. Bu yılki yaptığımız resimlerde eksikliklerimizi gördük ve önümüzdeki yıl bu eksiklikleri gidermeye çalışacağız ve daha iyisini yapacağız." açıklamasında bulundu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz