Yozgat Milli Eğitim Müdürlüğü Acil Onarım Ekibi Devlete 2 Milyon Tl Katkı Sağladı

Yozgat Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde kurulan ve tamamı milli eğitim müdürlüğü personelinden oluşan Acil Onarım...

Yozgat Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde kurulan ve tamamı milli eğitim müdürlüğü personelinden oluşan Acil Onarım Ekibi, okullarda yaptıkları tamir, onarım ve bakımlarında milli eğitim bütçesine 2 milyon tasarruf sağladı.

Okulların tatile girmesiyle birlikte iş yoğunluğu artan Acil Onarım Ekibi il genelinde 45 okulda tamir ve onarım işlerini yapacak. Sorgun Şahmuratlı Köyü İlkokulunda onarım işlerine başlayan ekibi ziyaret eden Yozgat Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, milli eğitim müdürlüğünün tamir, bakım ve onarım işlerinin bakanlık ve özel idareden aktarılan kaynaklar ve yapılan ihalelerle yapıldığını belirterek, “Bunun haricinde yine tüm kendi personelimizden oluşan 16 kişilik bir ekibimiz var. Biz bu ekibi, Acil Onarım Ekibi diye isimlendirdik. Biz ayrıca bu ekibe bazen Hızır Acil de diyoruz. 12 ay sürekli çalışan bu ekibimiz, sadece 4 duvarı mevcut olan bir binayı kısa sürede pırıl pırıl sıfırdan yapılmış gibi bir bina haline getiriyor. Burada penceresinden demir kapısına kadar bütün elektrik ve malzemelerin tümü acil onarım ekibi tarafından yapılıyor” dedi.

Reklam
Reklam

Milli Eğitim Müdürlüğü olarak acil onarım ekibinin tamir ve bakım işlerinde kullanmak üzere sene başında 750 bin liralık inşaat malzemesi aldıklarını ifade eden Milli Eğitim Müdürü Kuş, “Örneğin 72 ton boya aldık 100 bin kiremit var, 100 ton çimentomuz var, 15 bin metrekare fayansımız var. Bütün bunları köy okullarımız da dahil merkezden bütün ilçelere ulaşıyoruz. İhtiyacı olan bütün okullara malzeme dağıtımı yapıyoruz ayrıca bu ekibimiz yaklaşık bu senen 45 civarında okulumuzda köy ve merkez dahil onarım ihtiyacı olan okullarımızın onarımlarını yapacak. Ekibimiz bayındırlık fiyatlarının 3’de birine bu işlerimizi yapıyor. Yılda yaklaşık 2 milyon liralık eğitime bir katkı sağlanmış oluyor. Buna ilaveten yine eski kullanılmayan okul sıralarını toplayarak Yerköy Endüstri Meslek Lisesinde bin tane yeni sıra yaptık. Bu da yaklaşık 100 bin lira katkı demektir” diye konuştu.

Acil onarım ekibinin yaz kış demeden 12 ay boyunca çalıştığını vurgulayan Kuş, “Amacımız atıl durumdaki okullarımızı tekrar eski hüviyetine kavuşturup hem eğitim öğretimin sağlandığı alanlar haline getirmektir. Bakanlığımızın başlattığı okullar hayat bulsun kampanyası çerçevesinde köy halkımızın sosyal etkinlikler çerçevesinde burayı kullanmalarını sağlamalarıdır. Gece gündüz demeden özveri ile çalışan Acil Onarım Ekibimize teşekkür ediyorum” dedi.

Reklam
Reklam

Bu yıl ihalelerin daha erken yapıldığına dikkat çeken Kuş, “Önümüzdeki eğitim öğretim yılı başlamadan önce bütün tamir bakım onarım işleri tamamlanarak okullarımız eksiksiz olarak eğitime hazır hale getirilecek” ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: