Yozgat Özel Ergin Koleji Öğrencilerinden Suriyeli Mültecilere Yardım

Yozgat Özel Ergin Koleji öğrencileri tarafından Suriyeli mülteciler için toplanan para, battaniye ve giysiler Kimse...

Yozgat Özel Ergin Koleji öğrencileri tarafından Suriyeli mülteciler için toplanan para, battaniye ve giysiler Kimse Yok Mu Derneğine teslim edildi.

Özel Ergin Koleji öğrencileri kendi harçlıklarından biriktirdikleri parayı ve evlerinden ve komşularından getirdikleri battaniye, giysi, ayakkabı ve kırtasiye malzemelerini kolilere yerleştirerek Türkiye’de bulunan Suriyeli mültecilere gönderilmek üzere Kimse Yok Mu Derneği görevlilerine teslim etti. Öğrenciler,” Bizler harçlığımızı Suriye için açılan kumbaraya attık. Ayrıca taze kullanılır kıyafetlerimizin yanı sıra evdeki battaniyelerimizi ve ilaçlarımızı da oradaki yardıma muhtaç kardeşlerimize gönderiyoruz. Biz burada rahatız ama onlar orda üşüyor olabilir, onun için onlara yardım etmemiz gerekiyor” dedi.

Reklam
Reklam

Özel Ergin Koleji Müdürü Ali Acar da Suriye’de yaşanan vahşetten kaçan insanların Türkiye’ye sığındığını belirterek,” Öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve ailelerimizle birlikte böyle bir kampanya başlattık. Herkes tarafından da oldukça katkı sağlandı. Bugün yüz bini geçen Suriyeli mülteciler ülkemizde zor şartlarda yaşam mücadelesi veriyor. Bizlerde böyle bir kampanya düzenleyerek onların yaralarının sarılmasına bir nebze katkıda bulunalım istedik. Ben bu vesile ile kampanyamıza destek olan velilerimize, öğrencilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kimse Yok Mu Derneği Yozgat İl Temsilcisi Halil Ceylan ise Türkiye genelinde olduğu gibi Yozgat’ta da Suriyeli mülteciler için yardım kampanyaların devam ettiğini belirterek, “Okulumuza duyarlılıklarından ve örnek davranışlarından dolayı teşekkür ediyorum. Şuanda 250 bin Suriyeli mülteci sıkıntı içersinde ülkemize sığınmış durumdadır. Derneğimiz bugüne kadar 22 Milyon TL’nin üzerinde yardım yaptı. Yine derneğimiz mültecilerin bulunduğu çadır kentte bir sahra hastanesinde 8 doktor, 2 hemşire ve 2 eczacı günlük 400 hastaya bakıyor. Yine orada yemek fabrikamızdan günlük bin 200 mülteci kardeşlerimize yemek veriliyor. Bu tür yardımlarımız devam edecek. Ben bu vesile ile kolejimize yardımları için teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: