YOZGAT 2. TUR SEÇİM SONUÇLARI 2023: 28 Mayıs Yozgat Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci tur sonuçları oy oranları ne zaman açıklanır?

Yozgat seçim sonuçlarına dair araştırmalar hız kazandı. Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimi için seçmenler yarın sandık başına giderek oylarını kullanacaklar. Oy kullanma işlemi bu sabah saat 08.00 itibariyle başladı. Oy kullanma işleminin sona ermesinin ardından il il, ilçe ilçe seçim sonuçları, Erdoğan ve Kılıçdaroğlu'nun oy oranları Mynet.com'un özel seçim sayfasında yer alacak. Peki, Yozgat seçim sonuçları oy oranları saat kaçta açıklanacak? Ayrıntılar haberimizde...

Yozgat 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçim sonucu ve oy oranlarına dair araştırmalar yoğunlaştı. Türkiye'deki tüm seçmenler 13. Cumhurbaşkanını seçmek için bugün yeniden sandık başına gidecek ve oylarını kullanacaklar. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından yapılan açıklamaya göre, oy verme işlemi 28 Mayıs Pazar günü saat 08.00 ile 17.00 arasında yapılabilecek. Oy verme işleminin son bulması ve sandıkların kapanmasının ardından seçim yasağının kaldırılmasıyla birlikte sonuçlar açıklanmaya başlanacak.

Reklam
Reklam

YOZGAT SEÇİM SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

Seçim sonuçları 28 Mayıs tarihinde açıklanacak. Oy verme işleminin tamamlanması ve yayın yasağının sona ermesinin ardından Cumhurbaşkanı seçim sonuçları MYNET seçim sayfası üzerinden canlı takip edilebilecek.

Haberimiz içerisinden oy oranlarına, açılan sandık sayısı oranına anbean ulaşabileceksiniz.

SEÇİM SONUÇLARI CANLI TAKİP İÇİN TIKLAYINIZ

Yozgat'ın ilçeleri olan Akdağmadeni seçim sonuçları, Aydıncık seçim sonuçları, Boğazlıyan seçim sonuçları, Çandır seçim sonuçları, Çayıralan seçim sonuçları, Çekerek seçim sonuçları, Kadışehri seçim sonuçları, Saraykent seçim sonuçları, Sarıkaya seçim sonuçları, Şefaatli seçim sonuçları, Sorgun seçim sonuçları, Yenifakılı seçim sonuçları, Yerköy seçim sonuçları, Yozgat seçim sonuçları bu sayfada yer alacak.

Seçim günü bütün yayınlar saat 21.00'den sonra serbest olacak, ancak YSK tarafından gerek görülmesi halinde saat 21.00'den önce de yayınların serbest bırakılmasına karar verilebilecek.

Geçtiğimiz seçimde YSK Başkanı Yener yaptığı açıklamada "Yayın yasaklarını 18.30 itibarıyla kaldırmış bulunmaktayız." ifadelerini kullanmıştı ve yasaklar sona ermişti.

Reklam
Reklam

OYLAR HANGİ DURUMLARDA GEÇERSİZ OLACAK?

"Evet" ya da "Tercih" mührü basılmayan, birden fazla adaya mühür basılan oylar geçersiz olacak.
Oy pusulasının bütünlüğünün bozulacak şekilde yırtılması veya koparılması, pusula üzerine mühür dışında veya mühür yerine herhangi bir özel işaretin, isim, imza kaşesi veya parmak izinin basılması da kullanılan oyu geçersiz kılacak.
Ayrıca, oy pusulasının belirgin bir şekilde karalanması, çizilmesi veya işaretlenmesi, zarftan işaret amacı taşıyan herhangi bir madde çıkması hallerinde de oylar geçersiz sayılacak.