Yozgat Sgk’dan Esnaf Ziyaretleri

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Yozgat İl Müdürlüğü, Sosyal Güvenlik Haftası kutlamaları kapsamında iş yeri ziyaretlerinde...

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Yozgat İl Müdürlüğü, Sosyal Güvenlik Haftası kutlamaları kapsamında iş yeri ziyaretlerinde bulunarak iş verenleri bilgilendirdi.

Yozgat SGK Müdürü İsmail Yılmaz , Sosyal Güvenlik Haftası kutlama etkinlikleri kapsamında esnaf ziyaretlerinde bulundu. Ziyarette işverenlerle sohbet eden SGK Müdürü Yılmaz, işçi, işveren ve SGK’nın kurum olarak bir bütün olduğunu belirterek, “Sosyal Güvenlik Haftası münasebetiyle esnaflarımızı ve işverenlerimizi ziyaret edip sorunları varsa onları dinledik. Bilgilendirme broşürleri dağıttık. Biz SGK olarak esnafımızı sadece prim alırken değil her zaman yanında olmaya çalışıyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Ziyaretlerde kayıt dışı istihdam konusunda da bilgi veren Yılmaz, “ Kayıt dışı istihdam hem işçinin hak kaybına hem de devletimize zarar vermektedir. Biz şuanda Yozgat’ta esnaflarımızı ziyaret ederek, kayıt dışı konusunda bilgilendiriyoruz, varsa kayıt dışı istihdam yapan işverenimiz mağdur olmaması için kayıt dışı istihdamda verilecek cezalar hakkında bilgi veriyoruz. Bu tür bilgilendirme çalışmalarımız Eylül ayına kadar devam edecek. Eylül ayından sonra ise kapsamlı bir denetim yapacağız. Bizim amacımız işverenimizi kesinlikle sıkıntıya sokmak değildir. Ancak işçinin ve devletin de hakkını korumamız gerekiyor. Bu sebeple şimdiden işverenlerimizi uyarıyoruz. Eylül ayından sonra da denetimlerimiz başlayacak” diye konuştu.

Esnaflarda yapılan ziyaretten memnuniyet duyduklarını belirterek, “SGK müdürümüze teşekkür ediyoruz. Bizleri ziyaret etti, yapılan çalışmalar konusunda bilgi verdiler. Yozgat gibi yerlerde sigorta primleri yüksek, ödemekte zorlanıyoruz fakat mecburen işçimizin sigortasını yatırıyoruz” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: