Yozgat Sodes Kapsamına Alındı

Yozgat, Kalkınma Bakanlığının, beşeri sermayenin geliştirilmesi ve toplumsal bütünleşmenin sağlanmasına yönelik olarak Sosyal Destek Programı...

Yozgat, Kalkınma Bakanlığının, beşeri sermayenin geliştirilmesi ve toplumsal bütünleşmenin sağlanmasına yönelik olarak Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamına alındı.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın teklifi ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla, Yozgat SODES Programı kapsamındaki iller arasına alındı.

14 Mart 2013 tarihinde Kalkınma Bakanlığında, Müsteşar Yardımcısının başkanlığında, Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Aksaray, Niğde ve Sivas valileriyle birlikte bu illerin ilgili Vali Yardımcıları ve proje sorumlularının katılımlarıyla gerçekleştirilen toplantıda, 2013 yılı içerisinde Yozgat ile birlikte Aksaray, Niğde ve Sivas SODES programına alındığı bildirildi. Toplantıda katılımcılara SODES programı hakkında bilgilendirme yapılarak uygulama dönemi ile ilgili yol haritası belirlendi.

Reklam
Reklam

2008 yılında Kalkınma Bakanlığınca uygulanmaya başlayan beşeri sermayenin geliştirilmesi ve toplumsal bütünleşmenin sağlanmasına yönelik olarak Sosyal Destek Programı ilk etap da Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) ve sonrasında Doğu Anadolu Projesi (DAP) kapsamındaki illeri kapsamıştı. 2011 yılında Adana, Hatay, Kahramanmaraş, Mersin ve Osmaniye illeri dahil edilerek toplamda 30 ile çıkarılırken son olarak Yozgat, Aksaray, Niğde ve Sivas dahil edildi.

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Valiliklerin koordinasyonunda yerel düzeyde hazırlanan ve uygulanan SODES projeleri’nin istihdam edilebilirliği artırmayı, toplumun dezavantajlı kesimlerinin ekonomik ve sosyal hayata daha fazla katılmalarını sağlamayı ve kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetler yoluyla bölgedeki çocuk, genç, kadın, engelli, yaşlı v.b. kesimlerin kendilerini daha iyi ifade etmelerine katkı vermeyi hedeflediğini söyledi.

Vali Yazıcı, “Programın usul ve esaslarına uygun olarak, SODES Programından azami ölçüde yararlanmasına yönelik ilgili kamu kurumları, yerel yönetimler ile sivil toplum kuruluşlarının gerekli çalışmaları yapmaları büyük önem arz etmektedir. SODES Programı ile ilgili ayrıntılı bilgiye www.sodes.gov.tr adresinden ulaşılabilmektedir” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz