Yozgat TKDK'ya 32 Milyon Liralık Proje Başvurusu Yapıldı

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Yozgat İl Koordinatörlüğü'ne 35 üretici, 32 milyon liralık proje başvurusunda bulunduğu bildirildi.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Yozgat İl Koordinatörlüğü'ne 35 üretici, 32 milyon liralık proje başvurusunda bulunduğu bildirildi.

İl Koordinatörü Veli Büke, yaptığı açıklamada, tarım ve kırsal alanda üreticilerin gelişmesi için TKDK olarak Yozgat'ta 8. çağrı döneminde 35 üreticinin başvurusunu kabul ettiklerini söyledi.

Büke, üreticilerin projelerinin incelemeye alınacağı, kabul olması halinde de yaklaşık 20 milyon lira hibe desteği sağlanacağını vurguladı.

-35 üretici hibeden yararlandı-

Reklam
Reklam

Yozgat'ta daha önce 34 üreticiyle proje sözleşmesi imzaladıklarını hatırlatan Büke, "Bunlarla ilgili ödeme işlemleri ve inşaat işlemleri hala devam ediyor. 8. çağrı döneminde toplam 35 proje başvurusunu kabul ettik. Bundan sonra 9. dönem başvurularımız başlayacak. Bu başvurularda da, daha önceki projelerimize ilave olarak tavukçuluk, hindicilik, tavuk ve hindiciliğin işleme ve pazarlaması, kültür balıkçılığı, su ürünleri işlemeciliği ve meyve sebze işleme ve pazarlama sektöründe proje alımlarımız devam edecek" dedi.

Bu yıl Yozgat'tan en az 100 proje beklediklerini ifade eden Büke, şöyle devam etti:

"2013 yılında ilimizde almayı düşündüğümüz proje sayısını 100 olarak planlıyoruz. Üreticilerimiz zor şartlarda, ev altlarında ya da eski ahırlarda hayvancılığı yapmaya çalışıyorlar. Fakat kırsal kalkınma destekleriyle son derece modern tesislere kavuşarak, bu işi profesyonel olarak yapma imkanına kavuşuyorlar. Üreticilerimizden, çiftçilerimizden, proje başvurusunda bulunmalarını, bu imkanlardan yararlanmalarını istiyoruz. Destekleme, üreticinin kendi inisiyatifine göre olabilir. Yani 50-100 değil de 20 büyükbaş hayvancılık yapmak isteyen vatandaşımız da desteklemelerden faydalanabilir. Yozgat'ın artık hayvancılığın gelir getirdiği, para kazandırdığı bir kent olmasını istiyoruz."

Reklam
Reklam

2013 yılı sonu itibariyle Yozgat'ta 60 işletmenin bitmiş olacağını belirten Büke, "Yozgat hem üreten hem ürettiğini pazarlayabilecek bir mekanizmaya sahip olacak. Bu kapsamda, bizler üreticilerimizin yanında ve desteklerden yararlanmaları için çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz" dedi.

Muhabir: Ömer Sarı

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: