Yozgat Tso Açtığı Meslek Edindirme Kurslarıyla Şehre 5 Milyon Lira Girdi Sağlıyor

Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Metin Özışık, 11 meslek dalında açtıkları meslek edindirme...

Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Metin Özışık, 11 meslek dalında açtıkları meslek edindirme kurslarında meslek sahibi olmayan vatandaşların bir meslek sahibi olacağını belirterek, açılan kurslardan dolayı da 5 milyon lira sıcak para sağlanacağını söyledi.

TSO Başkanı Metin Özışık, İŞKUR İl Müdürlüğü ile ortaklaşa yürütülen ve 11 meslek dalında açılan meslek edindirme kurslarına katılan kursiyerleri sınıflarda ziyaret etti. Kız Meslek Lisesi’nde akşam saat 17.00’de başlayan ve 23.00’e kadar süren kurslarda eğitim gören kursiyerlerle sohbet eden Özışık, 11 meslek dalında 4 etap halinde meslek edindirme kursu düzenlediklerini belirterek, “İlk etapta 300 kursiyerimize mesleklerinde teorik ve pratik eğitim veriliyor. Kurslarda kursiyerlere günlük harçlık verilirken, kurs veren öğretmen ve usta öğreticilere de ayrıca ücret ödenmektedir. Yine kurslarımızda kullanılan malzemelerde şehrimizden temin edilerek şehrimize bu kurslar sayesinde 5 milyon TL para girecek. Bu para geçekten çok önemli bir rakamdır” dedi.

Reklam
Reklam

Meslek edindirme kurslarının önemine değinen Özışık, “Bugün çok sayıda yatırımcı kalifiye elaman bulamadığından yakınmaktadır. Burada yetişen kursiyerlerimiz kurs bitiminde sertifikalarını alacak ve aynı zamanda birer kalifiye elaman olacak. Yine iş müracaatlarında işveren mesleğini ve belgesi olup olmadığını soruyor. Artık burada kursumuzu tamamlayan kursiyerlerimizin elinde belgeleri olan, meslekleri olan birer kalifiye elaman olacak. Yine bu kurslarda kursiyerlerimizin yüzde 20’sine iş garantisi sağlanmaktadır” diye konuştu.

Kursiyerlerde açılan kurslardan dolayı TSO Başkanı Metin Özışık’a teşekkür etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: