Yozgat Valiliğinden Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü

Yozgat Valiliği, obezite ile mücadele ve “Dünya Yürüyüş Günü” dolayısıyla “Sağlığını masiyosan mahana bulma yörü”...

Yozgat Valiliği, obezite ile mücadele ve “Dünya Yürüyüş Günü” dolayısıyla “Sağlığını masiyosan mahana bulma yörü” sloganıyla yürüyüş düzenlendi.

Yozgat Cumhuriyet Meydanı - Lise Caddesi - Kentpark hattında, “Sağlığını masiyosan, mahana bulma yörü” sloganıyla düzenlenen yürüyüşe; Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Belediye Başkanı Yusuf Başer, daire müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, yürüyüş saatine kadar müzik eşliğinde oynayarak eğlendi. Vali Abdulkadir Yazcı’nın startıyla başlayan yürüyüş Kentpark’ta sona ererken, burada yürüyüşe katılan vatandaşlara kuru pasta, meyve suyu ve su ikram edildi.

Reklam
Reklam

Yozgat Valisi Yazıcı, yürüyüşe katılan tüm vatandaşlara teşekkür etti. Özellikle zaruri mesai dışında hafta sonları veya hafta içinde iş öncesi ve sonrası yürümenin son derece önemli olduğunu ve yürüyüşün özendirilmesi gerektiğini ifade eden Yazıcı, “Yürüyüşün güzelliklerini, faydalarını anlatmamız gerekiyordu. Biz de bu bağlamda başta kamu görevlilerimiz, öğrencilerimiz ve halkımızın katılımı ile güzel bir yürüyüş yaptık. Umuyoruz ki zihnimize bir şeyler kazınmıştır” dedi.

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer sağlıklı yaşam için yürüyüşün çok önemli olduğunu belirterek, “Bugün sağlıklı yaşam içinde ve obeziteye dikkat çekmek için yürüyüşe katıldık. Tüm katılımcılara sağlıklı günler diliyorum” diye konuştu.

Yürüyüşe katılan 82 yaşındaki bir vatandaş ise sürekli yürüdüğünü ve eve gelip giderken otobüse binmediğini söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: