Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, “yozgat’tan Göçü Durduracak Çalışmalar Ve Projeler Üretmemiz Gerekiyor”

Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) meclis toplantısına katılan Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Yozgat’ın gelişmesi...

Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) meclis toplantısına katılan Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Yozgat’ın gelişmesi için öncelikle göçü durduracak çalışmaların ve projelerin üretilmesi gerektiğini söyledi.

Yozgat TSO Meclis Salonunda düzenlenen toplantıya Vali Abdulkadir Yazcı’nın yanı sıra İl Defterdarı Mustafa Işık, İş Kurumu Müdürü Recep Öcal, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgüt temsilcileri, iş adamları ve TSO meclis üyeleri katıldı. Toplantıda Yozgat’ın genel durumu hakkında bilgi veren TSO Başkanı Metin Özışık, şunda Yozgat’ta 10 ve üzeri istihdam sağlayan 396 işyeri bulunduğunu belirterek, bu iş yerlerinde istihdam edilen işçi sayısının 900 üzerinde olduğunu söyledi. Bir milyon 493 bin 256 metrekare alan üzerine kurulu bulunan Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) çeşitli büyüklükte 111 sanayi parseli bulunduğunu ifade eden Özışık,” Organize Sanayi Bölgesinde çeşitli sanayi alt sektörlere ait 26 tesis üretimini sürdürmekte olup, toplam bin 324 kişi istihdam edilmektedir. 10 Adet Küçük Sanayi Sitesinde toplam bin 465 işyeri mevcut olup, 4 bin 754 kişi istihdam edilmektedir. İl genelinde çeşitli sanayi iş kollarında, Sanayi Siciline kayıtlı 177 firma üretim yapmakta ve bu firmalarda 748’i vasıflı, 5 bin 159’u vasıfsız olmak üzere toplam 5 bin 907 kişi istihdam edilmektedir” dedi.

Reklam
Reklam

Yozgat’ın gelişmesi için çok önemli bir proje olan Hayvancılık İhtisas OSB’nin kurulması için proje hazırlandığını bu konuda siyasilerden destek beklediklerini ifade eden Özışık, “Yozgat’ın gelişmesi tarım ve hayvancılık ve buna bağlı sanayi ile olacaktır. Bu yüzden Hayvancılık İhtisas OSB’nin kurulmasını istiyoruz” diye konuştu.

TSO Başkanı Metin Özışık tarafından yapılan sunumun ardından bir konuşma yapan Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, bir ilin kalkınması için lazım gelen unsurlar nelerdir, kalkınmada kimlere hangi görevler düşüyor bunlar tartışılarak en iyi çözümün üretilmesi gerektiğini belirterek, “Tabi burada bulunan iş esnaflarımız, sivil toplum örgüt temsilcilerimiz, memleketin ekonomik açıdan kalkınmasında ileri seviyeye gelmesinde idare edilmesinde hepimizin ciddi rolleri var. Önce tabi Yozgat’ı kim kalkındıracak. Dışarıdan bir şey bekleyemeyiz. Bizler kalkındıracağız. Değişik tedbirler öngörülüyor. Ancak öncelikle ilimizde en büyük handikabımız göçün olmasıdır. Göç her yerde vardır. Genellikle orta Anadolu büyük ölçüde batıya göç veriyor. İnsanlar doyduğu yere gidiyor. Rızkını arama noktasında en çok hareketli olan il maalesef kendi ilimiz Yozgat’tır. Bizim öncelikle bu göçü tersine çevirme, yakalama gücümüz çok zor ama en azından durdurmamız lazım. Ondan sonra tabi ki tersine göç güzel ve tatlı bir gelişme olur” dedi.

Reklam
Reklam

Kadışehir Kabalı’da uygulanan Meyvecilik Projesinin çok önemli bir proje olduğunu vurgulayan Vali Yazıcı, “Orada uygulamaya konulan projeyi şimdi biz bu nasıl devam etmeli onu düşünüyoruz. Seracılık ne kadar istihdam sağlıyor bunların hepsini düşünmemiz lazım. Kabalı projesi ihaleye çıkacak. Önümüzdeki sene orada kısa bodur, uzun bodur ağaçlar meyve yapacak. Biz bunu Yozgatlı olarak ileri gelenleri olarak bizim tek hedefimiz bu projenin batmamasını sağlamaktır. Bunları genişletmemiz gerekiyor. Bu bir örnek teşkil edecek projedir” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: