Yozgat Valisi Yazıcı Tkdk Yatırımlarını Yerinde İnceledi

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı beraberinde Yozgat Eski Milletvekili Mehmet Çiçek ve Tarım ve Kırsal Kalkınmayı...

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı beraberinde Yozgat Eski Milletvekili Mehmet Çiçek ve Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Yozgat İl Koordinatörü Veli Büke ile birlikte TKDK'nın destekleriyle Topaç Köyünde yapımı devam eden hayvancılık yatırımlarını yerinde inceledi.

TKDK Yozgat İl Koordinatörü Veli Büke, TKDK yatırımlarının devam ettiğini belirterek, “Topaç köyünde 4 adet uygulamaya geçmiş proje var. Bunlardan 1 tanesi süt üreten diğerleri ise et üreten işletme olarak kuruldu. İlerleyen dönemlerde süt işleme tesisi ve et işleme tesisi de kurularak bu yatırımların devamlılığı sağlanacak. Şu ana kadar Topaç köyünde 4 milyon liralık yatırım yapıldı. Biz kurum olarak bu yatırımların yüzde 65 ine kadar hibe desteği vereceğiz” dedi.

Reklam
Reklam

Yozgat İlinin diğer ilçeleri ve köylerinde toplam 33 yatırım bulunduğunu ifade eden Büke,”Bunlardan 12 si hibe desteğini aldı, diğer projelerde yakında hibelerini alacaklar. Şuan 9 proje çağrı dönemindeyiz ve 15 Şubat-15 Mart tarihlerinde proje kabulü başlayacak. İlimizde yakalanan yatırım hamlesinin devamı ve modern işletmelerin kurulmasının ilimiz için çok önemli bunun için vatandaşlarımızdan proje bekliyoruz” diye konuştu.

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, yatırımların planlı bir şekilde yapılırsa başarılı olacağını belirterek, “ Yozgat’ın daha da gelişmesi için böyle yatırımlar büyük ihtiyacı var. Güzel tesisler düşünülmüş ve uygulamaya geçilmiş. Bu yatırımların devamı olan sanayi tesisleri ile kalıcı işletmeler olacaktır. Ayrıca hem üretime yönelik olması hem de yeni istihdam alanları açması açısından çok önemli yatırımlar. Yapılan yatırımların AB tarafından desteklenmesi ve bir bölümünün de hibe olarak verilmesi ayrıca önem taşımaktadır. Bu sebeple vatandaşlarımızın daha güzel ve ileriye dönük projeler hazırlaması gerekiyor” dedi.

Reklam
Reklam

AK Parti Yozgat Eski Milletvekili Mehmet Çiçek’te kurumun çalışmalarını yakından takip ettiğini ve gurur verici seviyede olduğunu ifade ederek, “Kurumun kısa sürede katettiği mesafeyi ve ilimizin yıllardır özlediği yatırımların gerçekleştiğini görmek bizi mutlu ediyor” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: