Yozgat Valisi Yazıcı Tkdk’yi Ziyaret Etti

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Yozgat İl Koordinatörlüğünü...

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Yozgat İl Koordinatörlüğünü ziyaret etti.

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, TKDK İl Koordinatörü Veli Büke’den kurum faaliyetleri ve Yozgat ilinde yapılmakta olan projeler hakkında bilgi aldı. Bu güne kadar yapılan çalışmalarda toplam 34 projenin hibe destek almaya hak kazandığını belirten Büke, Bu projelerden bir sene içerisinde yapılacak olan toplam yatırımın 50 milyon lira ve ödenecek hibe miktarının ise 30 milyon lira olduğunu söyledi. Hibe desteğinin zamanında ve eksiksiz ödenebilmesi için kurum personelinin gecesini gündüzüne katarak çalıştığını dile getiren Büke, “Şuanda 8. Proje çağrısı devem etmektedir. Bu 8’inci proje çağrısında en önemli etmenlerden biri de daha önce alınan traktörlere destek sağlanmazken 8 proje çağrısında hazırlanan projelerde traktör alımına da destek sağlanmaktadır” dedi.

Reklam
Reklam

Daha sonra koordinatörlük binasını gezen Vali Yazıcı, TKDK’nin verdiği desteklerle tarım ve hayvancılığın gelişmesine büyük katkı sağladığını belirterek, “Özellikle ilimiz tarım ve hayvancılık yönünden önemli bir bölgedir. TKDK ilimizde modern tarım ve hayvancılık ile yine bu alana dayalı sanayi sektörünün gelişmesine büyük destek sağlıyor. Bu desteklerin bir kısmının da AB tarafından karşılanması ayrıcı önemli bir kaynak oluşturmaktadır. Bu sebeple vatandaşlarımız yeni projeler hazırlayarak bu desteklerden daha fazla yararlanabilir” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: