Yozgat zabıtası doğaya ekmek ve simit bıraktı

Yozgat’ta etkili olan kar yağışının ardından zabıta ekipleri, yabani hayvanlar için doğaya yiyecek bıraktı. İl...

Yozgat’ta etkili olan kar yağışının ardından zabıta ekipleri, yabani hayvanlar için doğaya yiyecek bıraktı.
İl genelinde son günlerde etkili olan kar yağışı nedeniyle yiyecek bulmakta güçlük çeken yaban hayvanları için Yozgat Belediyesi zabıta ekipleri fırınlardan bine yakın ekmek ve simit topladı. Yiyecekler Azizlibağları köyü yakınlarındaki karla kaplı alanlara konuldu.
Yozgat Belediyesi Zabıta Müdürü Musa Baran, ilde son 15 gündür etkili olan kar yağışının yabani hayvanların yaşam ortamlarının etkilediğini ve yiyecek bulmakta güçlük çektiğini söyledi. Baran, "Biz her hafta olduğu gibi bu hafta da yine fırınlardan bayat ekmekleri toplayarak bu alanlara yaban hayvanları için bırakıyoruz. Bugün bine yakın ekmek bıraktık. Dün de başka bölgelere yem bıraktık. Doğadaki yaban hayvanları bu yiyecekleri koklayarak bulabilirler. Ayrıca vatandaşlarımız evlerinin camının önüne ekmek koyabilirler. Çünkü doğa karla kaplı olduğu için bütün hayvanlar açlık çekmektedirler. O camın önüne konan ekmeği kuşlar aç olduğu için rahatlıkla bulabilirler. Hem dinimiz açısından da büyük sevap kazanmış olurlar." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz