Yozgat Zabıtası, vatandaşlara en iyi hizmeti vermenin gayreti içinde

Yozgat Belediyesi Zabıta Müdürü Musa Baran, halka en iyi hizmeti verebilmenin gayreti içinde olduklarını söyledi....

Yozgat Belediyesi Zabıta Müdürü Musa Baran, halka en iyi hizmeti verebilmenin gayreti içinde olduklarını söyledi.

Zabıta Müdürü Baran, düzenlediği bir toplantısı ile teşkilatın 2011 yılı çalışmalarını değerlendirdi. Toplantının basına açık bölümünde çalışmalar hakkında bilgi veren Baran, Yozgat zabıtasının görev ve sorumluluklarının farkında olduğunu belirtti.

Baran, "Belediye başkanımızın bize verdiği desteğe ve vatandaşın teveccühüne layık olmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu kapsamda, 2011 yılında 27 personelle gece gündüz demeden yürüttüğümüz çalışmalarda 50 iş kolu ve bin 446 ruhsatlı iş yerini 250 defa denetleyerek, 143 iş yerine açma ve çalışma ruhsatı, 2 adet iş yerine de gayri sıhhi müessese ruhsatı verdik." dedi.

Reklam
Reklam

Kanuni kriterlere uymayan 32 iş yerine zabıta tarafından 11 bin 500 lira para cezası uygulandığını kaydeden Zabıta Müdürü Baran, şöyle devam etti: "İlimizde 3 adet iş yerine 15 gün geçici süre ile mühürleme işlemi yapılarak iş yerini ticari faaliyetinden men ettik. Seyyar satıcılar ve kaldırım işgali konusunda da taviz vermeden bir çalışmalarımızı sürdürdük. Bu konuda 15 seyyar satıcı hakkında cezai işlem uygulandı. İlimiz merkezde 2011 yılında 143 adet yeni iş yeri açılmış bu iş yerlerine verilen iş yeri açma çalışma ruhsatı karşılığında 127 bin 456 TL ve yine aynı yıl verilen 75 adet iş yerine hafta tatili ruhsatı karşılığında toplam 23 bin 512 TL ruhsat harcı alınarak belediyemize gelir sağlandı. Bu çalışmalarımızda zabıtamız görevini severek yaptığı için başarılı olmuştur. Bu başarının en büyük etkenlerinden biri de belediye başkanımızın bize verdiği maddi ve manevi destektir. Bu vesileyle belediye başkanımız Sayın Yusuf Başer'e zabıta memurlarımıza ve her zaman yanımızda olan şehrimizin yerel ve görsel basın mensuplarına da teşekkür ediyor çalışmalarında başarılar diliyoruz.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz