Yozgat’ın Ilçelerinde Öğrencilerin Karne Sevinci

Yozgat’ın Boğazlıyan ilçesinde 7 bin öğrenci karne sevinci yaşadı. Boğazlıyan İmam-Hatip Lisesi’nde düzenlenen karne...

Yozgat’ın Boğazlıyan ilçesinde 7 bin öğrenci karne sevinci yaşadı.

Boğazlıyan İmam-Hatip Lisesi’nde düzenlenen karne törenine Okul Müdürü Mustafa Karaçalı, öğretmenler, öğrenciler ve velilerin katıldı. Karne dağıtımı sonrası öğrencilere hitaben konuşma yapan Okul Müdürü Mustafa Karaçalı, İmam Hatip Ortaokulu ve liselerinin önemine dikkati çekerek, öğrencilerin yaz tatilini dinlenerek geçirmelerini istedi, karnenin bir öğrencinin zekası değil, derslerdeki başarısını yansıttığını ifade etti.

AKDAĞMADENİ’NDE 9 BİN 300 ÖĞRENCİ KARNE SEVİNCİ YAŞADI

Reklam
Reklam

Yozgat’ın Akdağmadeni ilçesinde 2012-2013 eğitim öğretim döneminin sona ermesi dolayısıyla 9 bin 300 öğrenci karnesini alarak yaz tatiline girdi. Karne dağıtım töreninde konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Vekili Kasım Gülek Özer, 2012 -2013 Eğitim- Öğretim yılının sona ermesi dolayısıyla anne ve babalara uyarılarda bulundu.
İyi ya da kötü karne ile ilgili duyguların abartılmaması gerektiğini belirten Özer, "Anne ve babalar her durumda çocuklarına destek olması gerekir. Aileler çocuklarına duydukları sevgiyi notla ölçmesi son derece yanlış olur. Karne tek başına başarı ya da başarısızlığın belgesi değildir."dedi.

AYDINCIK’TA 2 BİN 200 ÖĞRENCİYE KARNE DAĞITILDI

Yozgat’ın Aydıncık ilçesinde 2012–2013 Eğitim- öğretim yılında 2 Bin 200 öğrenci karnesini alarak yaz tatiline girdi.
Aydıncık İlköğretim okulunda düzenlenen Karne dağıtım törenine İlçe Kaymakamı Hakan Kafkas, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kamil Akyol Kösrelik Belediye Başkanı Dursun Kuzu, Halk Eğitim Müdürü Erol Ateş, öğretmen, öğrenci ve velileri katıldı. Törende en çok kitap okuyan öğrencilere hediyeleri verildi.

Reklam
Reklam

Kaymakam Hakan Kafkas, karne dağıtımı öncesi yaptığı konuşmada, her çocuğun zihinsel yeterliliği, kişiliği, yetenekleri farklı olduğundan arkadaşları ve kardeşleri ile kıyaslanmaması gerektiğini söyledi. Çocukların başarılarından dolayı mutlaka kutlanarak ödüllendirilmesi gerektiğini ifade eden Kaymakam Kafkas, "Karnesi kötü olan öğrenciyi başkaları ile kıyaslamak, hem rencide olmasına, hem de kıyaslandığı kişilere karşı kin duymalarına neden olabilir. Aileler, karnesinde düşük not olsa bile çocuğunun tatilde dinlenmesi ve eğlenmesini sağlamalıdır. 'zayıfı var' diye tatilden mahrum etmek çocuğun aileye öfke duymasına neden olabilir. Unutulmamalıdır ki tatil ihtiyaçtır. Zayıf notlarını sürekli hatırlatıp tatili zehir etmemek gerekir." dedi.

Konuşmaların ardından öğrencilere karneleri dağıtıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz