Yozgat'ın Orman Köylerinde Güneş Enerjisi İle Su Isıtma Sistemi Yaygınlaştırılıyor

Yozgat Orman İşletme Müdürlüğü, orman köylerinde yaşayan vatandaşların orman üzerindeki insan baskısını ve ağaç kesimini...

Yozgat Orman İşletme Müdürlüğü, orman köylerinde yaşayan vatandaşların orman üzerindeki insan baskısını ve ağaç kesimini azaltmak amacıyla başlattığı köylerde güneş enerjisi ile sıcak su elde etme projesinde bin 650 adet güneş enerjili su ısıtma sistemi kuruldu.

Yozgat Orman İşletme Müdürü Mahmut Obay, Orköy projeleri kapsamında Orman Köylerine güneş enerji sistemleri takıldığını belirterek,” 2007 yılında başlayan proje kapsamında 74 adet, 2008 yılında 326 bunu takip eden yıllarda da aynı şekilde devam etmek üzere toplam bin 650 adet orman köylüsüne güneş enerjisi ile su ısıtma sistemi dağıtılmıştır. 2012 yılında da ise belirlenen köylerde 450 adet daha bu sistemden takılacak” dedi.

Reklam
Reklam

Projenin asıl amacının vatandaşın ormana olan baskısını minimuma indirmek ve güneş enerjisinin faydalarını onlara göstererek olduğunu vurgulayan Obay, “Müdürlüğümüz hazırladığı bu proje ile vatandaşlarımıza örnek teşkil etmektedir. Bu proje için köy muhtarları sene başında bize müracaatını yapıyor. Bizde bir komisyon kuruyoruz, müracaat eden köyler ve köylüler arasında kura çekerek güneş enerji sistemi takılacak evleri belirliyoruz. Güneş enerji ile su ısıtma sistemi köylülerimize faizsiz 5 yıl ödemeli olarak veriliyor, vatandaşımız odun yakarak ısıtmak zorunda kaldığı suyu bu şekilde doğrudan sıcak suya ulaşıyor ve güneş enerjisinden faydalanarak orman üzerindeki baskıyı azaltılıyor” diye konuştu.

Yozgat’ta 155 orman köyü bulunduğuna değinen Obay, bu köyleri yıllara dağıtarak her köye ulaşmak köylünün ihtiyacını karşılamaya çalıştıklarını sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: